• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

Batu Khan

</Synt4x>
Geçenlerde altta paylaştığım konuda soruyu soran arkadaş bir tedarikçide zeus x klonu olduğunu ve alınıp alınmayacağını sordu.

Ben daha önce yaşadığım benzer tecrübeye dayanarak birçok kişiyi zeus x klonu almaktan vazgeçirmiştim ki bu konuda da bilgimi paylaştım.
Daha sonra ürünü satan @buhar.kolik ile konuştuk ve kendisi bana incelemem için bir tane gönderdi.

Bu konuda gelen Zeus X klonunu tüm hatlarıyla değerlendirmeye çalışacağım.

Dipnot: Atomizer pohpohlamayı sevmem, zaten bu da pohpoh konusu değil :)

Kutu Tasarımı

Adamlar atomizerin kutusunu baştan aşağı "klon cotton bacon" paketleri gibi birebir aynısını klonlamışlar. Normalde en çok benzeyen zeus x klonlarında kutu üzerindeki zeus yazısı daha italik olurken burada birebir logoyu yapıştırmışlar.

WhatsApp Image 2023-01-12 at 11.38.02.jpeg

Kutunun sağı solu orjinale birebir benzerlikte turuncu üstü geekvape ve zeus x rta logolarıyla kapatılmış ve arka kısım da şekildeki gibi, kazıma alanı olmayan ama birebir taranmış, hologramsız bir security check ile bizi karşılıyor.

WhatsApp Image 2023-01-12 at 11.38.01 (3).jpeg

Bir de iç kutu var tabi. O da böyle.

WhatsApp Image 2023-01-12 at 11.38.01 (1).jpeg

Atomizer

Şimdiye kadar gördüğüm teneke klonlar gibi değil.
Gerçekten değil. Kesinlikle klon tuttuğunuzu anlamıyorsunuz. Cayır cayır nikelaj gibi parlamıyor, işleme hatları çok keskin. Oralarda biraz düzeltme yapılabilirdi ama çok da ele veya göze batmıyor.
Yedek olarak Düz cam, 3 oring, 1 driptip, 2 vida ve 1 alyan anahtarı ile geliyor. Camları bile kalın yapılmış, dandik incecik çıt kırıldı bir görünümü yok.

WhatsApp Image 2023-01-12 at 11.38.01.jpeg WhatsApp Image 2023-01-12 at 11.37.57.jpeg WhatsApp Image 2023-01-12 at 11.38.01 (2).jpeg

Sonuç olarak - (Verdict :))

Yıkaması, tellemesi, pamuklaması yapıldı. Alırsanız kesinlikle suya yatırın hatta diş fırçası kullanın. Atomizer içeriğinde metal çapaklar mevcut. Temizliği unutmayın.
O yorum yaptığımız konuda katıldığım cevap

Hocam zeusun kendi bir işe yaramıyor ki klonu yarasın.

Sadece Zeus X hevesini geçirmek istiyorsanız böyle bir atomizer varken kesinlikle orjinal almayın. 800-1000 lira bandında Zeus X orjinaline verilmez, yazıktır. Bu klon her türlü işinizi görür.
Aroma konusunda kötülemek istemiyorum ama idare eder ile kötü arası..Vasat bir atomizer değil. Boğaz vurumu orta seviyede. Şuan birebir kıyaslayacak bir atomizer yok elimde. Buhar konusunda Rda gibi bir atomizer. Buhar canavarı olabilirsiniz. Sek nbase tüketiyorsanız kesinlikle tatmin edeceğine inanıyorum.

@Gamalak hocam sorduğunuz atomizerin incelemesi diyelim. Merak ediyorsanız orjinal alacağınıza bunu alabilirsiniz. İş görür. :)

WhatsApp Image 2023-01-12 at 11.38.02 (2).jpeg

Ayrıca nacizane ricam, bunu alıp bilmeyen, yeni başlayan insanlara orjinal diye satmaya çalışmayın. Telegram kanallarında bu tip örnekleri çok görüyorum. Ülke bir şekilde kopmuş giderken bir de bu konuda insanların hakkına girmeyin.

Son düzenleme:

Anycurrent

E-sigara Meraklısı
Ben anlamıyorum cidden insanlardaki zeus sevdasını. Elektronik dünyasına 2016-2017 yıllarında girdim. Bir dönem baya ara verdim ama başladım başlayalı hep dl rta kullandım. Çoğundan artısıyla eksisiyle bir şekilde şikayetçi olmadım ama zeus kadar amaçsız zeus kadar uğraştırıcı fakat emeğin karşılığını vermeyen başka bir atomizer denemedim ben. Top airflow tamam aroma konusunda bir tık geride olur bottom airflowlara göre ama bu bir tık değil beş tık geride. Top airflow atoda dikkat edilmesi gereken tek konu sıçratma o da pamuklamayla çözülüyor çok rahat. Elimden o kadar rta geçti ve hiçbirisi aynı anda ne aromayı çok az verdi, ne sıçratma yaptı ne de ağza litre litre likit verdi. Bilmiyorum sadece bende mi öyle ama cidden gram sevemedim ben zeus rtayı.

Batu Khan

</Synt4x>
Ben anlamıyorum cidden insanlardaki zeus sevdasını. Elektronik dünyasına 2016-2017 yıllarında girdim. Bir dönem baya ara verdim ama başladım başlayalı hep dl rta kullandım. Çoğundan artısıyla eksisiyle bir şekilde şikayetçi olmadım ama zeus kadar amaçsız zeus kadar uğraştırıcı fakat emeğin karşılığını vermeyen başka bir atomizer denemedim ben. Top airflow tamam aroma konusunda bir tık geride olur bottom airflowlara göre ama bu bir tık değil beş tık geride. Top airflow atoda dikkat edilmesi gereken tek konu sıçratma o da pamuklamayla çözülüyor çok rahat. Elimden o kadar rta geçti ve hiçbirisi aynı anda ne aromayı çok az verdi, ne sıçratma yaptı ne de ağza litre litre likit verdi. Bilmiyorum sadece bende mi öyle ama cidden gram sevemedim ben zeus rtayı.

Zeus rta, ilk single versiyonu dahil pamuklama isteyen bir atomizer. İlk sarımlı atomizerim zeus single idi.
Daha sonra piyasada birçok atomizer varken 3-4 kere Zeus Dual aldım ve sek nbase inanılmaz zevkli geliyordu.
En son Zeus X piyasaya çıktı, bekledim aliexpress'den klonunu getirttim. 3 haftada geldi, 2 günde elden çıkarttım.
Daha sonra belki klon olduğundandır dedim, orjinalini aldım. Onu da 1 günde elden çıkarttım.

Ama gariptir ki, bu atomizerler sek nbase kullanmak için biçilmiş kaftan.

• Beğendim
Tepkiler: Labuda

Gamalak

E-sigara Meraklısı
Geçenlerde altta paylaştığım konuda soruyu soran arkadaş bir tedarikçide zeus x klonu olduğunu ve alınıp alınmayacağını sordu.

Ben daha önce yaşadığım benzer tecrübeye dayanarak birçok kişiyi zeus x klonu almaktan vazgeçirmiştim ki bu konuda da bilgimi paylaştım.
Daha sonra ürünü satan @buhar.kolik ile konuştuk ve kendisi bana incelemem için bir tane gönderdi.

Bu konuda gelen Zeus X klonunu tüm hatlarıyla değerlendirmeye çalışacağım.

Dipnot: Atomizer pohpohlamayı sevmem, zaten bu da pohpoh konusu değil :)

Kutu Tasarımı

Adamlar atomizerin kutusunu baştan aşağı "klon cotton bacon" paketleri gibi birebir aynısını klonlamışlar. Normalde en çok benzeyen zeus x klonlarında kutu üzerindeki zeus yazısı daha italik olurken burada birebir logoyu yapıştırmışlar.

294220 eklentisini görüntüle

Kutunun sağı solu orjinale birebir benzerlikte turuncu üstü geekvape ve zeus x rta logolarıyla kapatılmış ve arka kısım da şekildeki gibi, kazıma alanı olmayan ama birebir taranmış, hologramsız bir security check ile bizi karşılıyor.

294221 eklentisini görüntüle

Bir de iç kutu var tabi. O da böyle.

294222 eklentisini görüntüle

Atomizer

Şimdiye kadar gördüğüm teneke klonlar gibi değil.
Gerçekten değil. Kesinlikle klon tuttuğunuzu anlamıyorsunuz. Cayır cayır nikelaj gibi parlamıyor, işleme hatları çok keskin. Oralarda biraz düzeltme yapılabilirdi ama çok da ele veya göze batmıyor.
Yedek olarak Düz cam, 3 oring, 1 driptip, 2 vida ve 1 alyan anahtarı ile geliyor. Camları bile kalın yapılmış, dandik incecik çıt kırıldı bir görünümü yok.

294223 eklentisini görüntüle 294231 eklentisini görüntüle 294232 eklentisini görüntüle

Sonuç olarak - (Verdict :))

Yıkaması, tellemesi, pamuklaması yapıldı. Alırsanız kesinlikle suya yatırın hatta diş fırçası kullanın. Atomizer içeriğinde metal çapaklar mevcut. Temizliği unutmayın.
O yorum yaptığımız konuda katıldığım cevap

Sadece Zeus X hevesini geçirmek istiyorsanız böyle bir atomizer varken kesinlikle orjinal almayın. 800-1000 lira bandında Zeus X orjinaline verilmez, yazıktır. Bu klon her türlü işinizi görür.
Aroma konusunda kötülemek istemiyorum ama idare eder ile kötü arası..Vasat bir atomizer değil. Boğaz vurumu orta seviyede. Şuan birebir kıyaslayacak bir atomizer yok elimde. Buhar konusunda Rda gibi bir atomizer. Buhar canavarı olabilirsiniz. Sek nbase tüketiyorsanız kesinlikle tatmin edeceğine inanıyorum.

@Gamalak hocam sorduğunuz atomizerin incelemesi diyelim. Merak ediyorsanız orjinal alacağınıza bunu alabilirsiniz. İş görür. :)

294234 eklentisini görüntüle

Ayrıca nacizane ricam, bunu alıp bilmeyen, yeni başlayan insanlara orjinal diye satmaya çalışmayın. Telegram kanallarında bu tip örnekleri çok görüyorum. Ülke bir şekilde kopmuş giderken bir de bu konuda insanların hakkına girmeyin.
Çok teşekkür ederim yazınız için, emeğinize sağlık.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Tepkiler: Batu Khan

Xnape

E-Sigara Acemi
İnceleme için teşekkürler. Arkadaşımda vardı zamanında denemiştim driptipi çok hoş. Geri kalan kısım bana hitap etmemişti.

• Beğendim

Anycurrent

E-sigara Meraklısı
Zeus rta, ilk single versiyonu dahil pamuklama isteyen bir atomizer. İlk sarımlı atomizerim zeus single idi.
Daha sonra piyasada birçok atomizer varken 3-4 kere Zeus Dual aldım ve sek nbase inanılmaz zevkli geliyordu.
En son Zeus X piyasaya çıktı, bekledim aliexpress'den klonunu getirttim. 3 haftada geldi, 2 günde elden çıkarttım.
Daha sonra belki klon olduğundandır dedim, orjinalini aldım. Onu da 1 günde elden çıkarttım.

Ama gariptir ki, bu atomizerler sek nbase kullanmak için biçilmiş kaftan.
Haklısınız hocam. Mesele pamuklamasının zahmet istemesi değil. Her rta'nın kendi huyu suyu var. Buradaki sorun atomizere özen gösterseniz, emek verseniz bile size karşılığını verememesi. Zeus x için konuşuyorum ben genel olarak.

Kartalizx12

E-sigara Meraklısı
@Batu Khan Değerli hocam biraz sert çıkışmışım, zeuscuları bana düşman edeceksin :D şaka bir yana güzel inceleme ellerine sağlık

• Haha

Labuda

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Emeğine sağlık.Ato hakkında doğru ve gerçekçi bilgilendirme için tşk ler.Almayı düşünen arkadaşlar için yol gösterici inceleme olmuş,bu klon orjinaline çok yakın olmuş bu fiyata klonunu almak çok mantıklı.Tabiki zeus x tercih edenler için.

Batu Khan

</Synt4x>
Şimdi 2 tane 22ga tel ile bir twisted coil hazırladım ve 3,5mm 4 tur sarım yaptım. Bolca pamuklama ile boğaz vurumu ve aroma efsane ötesi diyebilirim. :D Bu arada sadece single coil ile 50w. ile hafif sıcak buhar geliyor. Hava ayarını yarıya kadar kıstım. Şuanki haliyle tam performans verdiğini düşünüyorum. 3,5mm'de Dual takmaya izin verecek kadar büyük bir decki olmadığından single kurulum yaptım ve bu haliyle gerçekten tavsiye ederim.

@Labuda hocam sen de bir tane al. Bak böyle yumuşak buhar bulamazsın bir daha :D

Labuda

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Şimdi 2 tane 22ga tel ile bir twisted coil hazırladım ve 3,5mm 4 tur sarım yaptım. Bolca pamuklama ile boğaz vurumu ve aroma efsane ötesi diyebilirim. :D Bu arada sadece single coil ile 50w. ile hafif sıcak buhar geliyor. Hava ayarını yarıya kadar kıstım. Şuanki haliyle tam performans verdiğini düşünüyorum. 3,5mm'de Dual takmaya izin verecek kadar büyük bir decki olmadığından single kurulum yaptım ve bu haliyle gerçekten tavsiye ederim.

@Labuda hocam sen de bir tane al. Bak böyle yumuşak buhar bulamazsın bir daha :D
Hocam zamanında 2 tane almıştım(biri formdan biri çinden)formdan aldığımı 10 gün kullandım çinden geleni hiç açmadan sattım zaten 2 senedir dl kullanmıyorum😭hiç almim ben düşüncen için sağol.Bu atoya Oxva Arbiter 2 rta çok yükseliyorum getirtebilirsem tekrar başlamayı düşünüyorum.🤭

lolap11

E-sigara Meraklısı
Ben anlamıyorum cidden insanlardaki zeus sevdasını. Elektronik dünyasına 2016-2017 yıllarında girdim. Bir dönem baya ara verdim ama başladım başlayalı hep dl rta kullandım. Çoğundan artısıyla eksisiyle bir şekilde şikayetçi olmadım ama zeus kadar amaçsız zeus kadar uğraştırıcı fakat emeğin karşılığını vermeyen başka bir atomizer denemedim ben. Top airflow tamam aroma konusunda bir tık geride olur bottom airflowlara göre ama bu bir tık değil beş tık geride. Top airflow atoda dikkat edilmesi gereken tek konu sıçratma o da pamuklamayla çözülüyor çok rahat. Elimden o kadar rta geçti ve hiçbirisi aynı anda ne aromayı çok az verdi, ne sıçratma yaptı ne de ağza litre litre likit verdi. Bilmiyorum sadece bende mi öyle ama cidden gram sevemedim
1 ay boyunca acaba buharcı dilimi oldum diye sorgulatan ato dur kendileri.. aromasının bu kadar övülmesine bir türlü anlam veremiyorum herşeyi doğru yaptığımda bile o kadar vasat ki aroması yok desek yeridir.

• Katılıyorum
Tepkiler: Labuda

Batu Khan

</Synt4x>
1 ay boyunca acaba buharcı dilimi oldum diye sorgulatan ato dur kendileri.. aromasının bu kadar övülmesine bir türlü anlam veremiyorum herşeyi doğru yaptığımda bile o kadar vasat ki aroması yok desek yeridir.

Yeni denediğim için yazıyorum. Buharı aromasına göre fazla ancak 22ga tel 3mm 7 tur ile dualde şuan aldığım aroma çok iyi geldi. 2 çekimden sonrası zorluyor aroma konusunda :)

Labuda

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Yeni denediğim için yazıyorum. Buharı aromasına göre fazla ancak 22ga tel 3mm 7 tur ile dualde şuan aldığım aroma çok iyi geldi. 2 çekimden sonrası zorluyor aroma konusunda :)
Düz tellerle aroma iyi ise, performans tellerinle çok daha iyi aroma alırsın ozaman.

Batu Khan

</Synt4x>
Düz tellerle aroma iyi ise, performans tellerinle çok daha iyi aroma alırsın ozaman.

İşin inceleme boyutunu geçtim. Ne yaptım bilmiyorum ama aroma gerçekten çok iyi. Şimdi tekrar temiz pamuklama ile sevdiğim lemon tartı denedim. Yine iyi ama 0,2 ohm 73 watt kullanıyorum. Bu haliyle ılık. Performans teli ile ısınırsa rahat bir kullanım olmaz diye düşündüm. Ayrıca 3mm 7 tur performans teli sığar mı onu da bilemiyorum. Nikotinsiz olsa belki zevkine arada buharlanır ama nikotinli bu hali ile tatmin eder. Bu arada sığarsa single olarak 4,5mm deneyeceğim. Bakalım o nasıl olacak :D

Labuda

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
İşin inceleme boyutunu geçtim. Ne yaptım bilmiyorum ama aroma gerçekten çok iyi. Şimdi tekrar temiz pamuklama ile sevdiğim lemon tartı denedim. Yine iyi ama 0,2 ohm 73 watt kullanıyorum. Bu haliyle ılık. Performans teli ile ısınırsa rahat bir kullanım olmaz diye düşündüm. Ayrıca 3mm 7 tur performans teli sığar mı onu da bilemiyorum. Nikotinsiz olsa belki zevkine arada buharlanır ama nikotinli bu hali ile tatmin eder. Bu arada sığarsa single olarak 4,5mm deneyeceğim. Bakalım o nasıl olacak :D
7 turu bilmem,ben orjinaline dual 3mm 6 tur sarıp takıyordum bu şekil deneyebilirsin veya single 7 tur olabilir ama dualden aldığın aromanın aynısını alman zor.👍

kadir2443

E-sigara Meraklısı
bende o arkadaştan klonunu tedarik ettim orjinal ile fark göremedim desem yeridir. herhangi bir problem de yaşamadım şimdilik gayet yeterli seviyede

mhmtydnz

E-sigara Meraklısı
Bugün ilk pamuklamamı yaptım. Ürünü @buhar.kolik hocamdan pamuk ve teli @Aslanhan hocamdan tedarik ettkm.
Daha once sadece 2 defa penodat v2 ye pamuk takmıstım.
Cihaz : luxe 2
Pamuk : Rayon
Coil : alien clapton 0.45 ohm (single)
Watt: 50w.
Likit : 60/40 9mg espresso

ilk denemelerim oldugu icin en ucuza kactım evet :)
ilk izlenimlerim buhar soğuk. Aroma orta. ilk cekimlerde bir iki patlama sıçratma oldu simdi yok.
Dikkat etmem gereken noktalarda tavsiyelerinizi alabilirim tesekkurler.