• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

GERTAN72

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
beklenildiği şekilde salt base çeşitleri yavaş yavaş artmakta.forum olarak çok geri kaldığımız için salt ve pod konularını ayırmak,bilgiye ve kullanıcı yorumlarına daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek için daha faydalı görünüyor.

yeni elime geçen siegfried salt base leri 50mg ve 50VG/50PG oranlı.resimde solda rengi kahverengiye dönük olan benzoik asit,sağda daha şeffaf renkli olan salt solution (benzoik - salisilik - malik asit karışımı).

iki ürünü %5 kendi kanzi mixim ile karıştırdım ve akşam içmeye başladım.boğaz vurumu olarak birbirine yakın geldi bana,ph değerlerini öğrenebilirsem onları da paylaşırım.

karşılaştırma için daha önce kullandığım chem salt base var sadece,

daha önce evyapkimyadan aldığım chem 50mg benzoik base rengi daha şeffaf olana benziyordu,
tat olarak yine chem ile salt solution olan birbirine yakın geldi,
ve çok ilginç chem base ile 2 günde yanan coilim yine yandı :)

farklı firmalardan chem salt b alan arkadaşlar da aldıkları ürünün daha koyu renkli olduğunu söylemeleri ve yukarıda ki benzerlikler bana aldığımız ürünün benzoik olmadığını düşündürüyor.belki etiket karıştı,belki farklı bir şey oldu bilemiyorum.

solution olanı tekrar eco ile denemeyeceğim,zaten yeterince coil heba ettim :) muhtemelen doggy ile dener ve ona göre yorum yaparım.

benzoik olanı kullanmaya devam ediyorum.normal nbase ile %5 demlediğim likitlerde aroma tadını rahat alabiliyordum ama benzoik olan salt base ile aroma biraz zayıf kaldı.belki de demleme süresi uzun olabilir,bekleyip göreceğim veya aroma oranını arttıracağım.

boğaz vurumu olarak biraz fazla gibi geldi ama içilmeyecek kadar değil.doyum olarakta ben memnun kaldım,10-15 dk aralıklar ile 1-2 çekim yapıyorum şu an.ilerleyen zamanlarda 5-10 çekiş yapıp ne kadar bir süre nikotin ihtiyacı hissetmeyeceğime bakacağım.yine günlük ortalama tüketimi de kullandıkça göreceğim.

normal rba ile denemeler,sıfır coil ile denemeler yapıp uzun süreli kullanımı nasıl olacak göreceğiz.şimdilik ben özellikle benzoik olanın iyi olduğunu düşünüyorum.

unutmadan diğer solüsyon olanda aroma daha fazla alıyordum coil yanmadan önce.

IMG_20181005_120257.jpg

• Beğendim
Tepkiler: Mir ve infoofis

akvaryumcu84

E-sigara Meraklısı
İlkeden 100ml wilmar vg merc pg chem salt s 24 mg salt nbase almıştım. (3 ay önce) içerisine aroma olarak FE RY4 eklemiştim. (2ml) 100ml yeni bitti.(tekrar sipariş verdim bugün) Nabse de hafif bir toprak kokusu var. İlkeye sordum nicotinden kaynaklı demişti. İçtikçe alıştım. Boğaz vurumu cok degil ama bana yeterli geldi. Soft seviyorum zaten. 24 mg temelde 12 mg freebase e denk geliyor. Benim tecrübem bu sekilde. Toprak kokusunu sorun etmezseniz iyi. Ama böyle bir kokuyla karşılaşabilirsiniz.

kahvecikaan

E-sigara Meraklısı
Selam, 9mg Freebase kesmeye başladı. Salt işine hiç bulaşmama kararı aldım. En son Carlo Bio Sieg 18den yaptım fakat çok ağır geldi sonra 9'a seyrelttim ama istediğim tadı yakalayamadım. Değisik kombolar deneyerek elbet bulunur fakat biraz pahalı gelmeye başladı.
Nirvana Salt, Merc/Merc/Siegfried salt-B (70/30) 18mg ile başlıyorum bakalım. 2 tane de %20 oranlı DIY kit aldım (mix ile başlayanların çok kötü olduğunu okuyorum). Aroma ekleyince 50pg/50vg oranını yakalamayı bekliyorum. nikotin oranı da 14'e yaklaşıyormuş. Nikotin oranı diğer markalarda 100'e kadar giderken Siegfried'de max 36 (sanırım bazıları net rakamı yazarken bazıları brüt oranı yazıyor). Deneyerek hazır likitlerdeki 36-48mg yazılı şişelerdeki hissiyatı yakalamaya çalışacağım. Umarım 18mg hafif kalmaz pişman olmam.
Edit: 70/30 'da max 24 , 40/60 ve 50/50'de max 36'mış. Eğer sek içmek istersem 50/50 olandan almam daha mantıklı olur sanırım ama önce bunu bir deneyelim bakalım.

Playbonestar

E-sigara Meraklısı
Nirvana Salt, Merc/Merc/Siegfried salt-B (70/30) 18mg ile başlıyorum bakalım. 2 tane de %20 oranlı DIY kit aldım (mix ile başlayanların çok kötü olduğunu okuyorum). Aroma ekleyince 50pg/50vg oranını yakalamayı bekliyorum. nikotin oranı da 14'e yaklaşıyormuş. Nikotin oranı diğer markalarda 100'e kadar giderken Siegfried'de max 36 (sanırım bazıları net rakamı yazarken bazıları brüt oranı yazıyor). Deneyerek hazır likitlerdeki 36-48mg yazılı şişelerdeki hissiyatı yakalamaya çalışacağım. Umarım 18mg hafif kalmaz pişman olmam.
Hocam 18mg net rakam. Chem salt b gibi düşünmeyin. Ağır gelebilir. Ben söylemiş olayım. Siz yinede deneyin.

cheroke

E-sigara Meraklısı
Arkadaşlar ateşliyi yeni bıraktım chem salt b 36 mg kullanıyorum ama hiç kesmiyor 36 mg siegfried salt b alsam doyurur mu arasında çok fark olur mu sizce ? Günde 1 ila 1,5 paket arasında sigara içiyordum. Cihaz zero 2 1.0 mesh kartuş.

cuneyt721

E-sigara Meraklısı
Chem saltb - chem vg - mercg pg aldım 50-50 oranlı 1 haftadır sek olarak tüketiyorum yalnız öksürük yapıyor ve boğaz yakıyor ne yapmam gerekir.

AVapers

E-sigara Meraklısı
Selamlar

Günde 1.5-2 paket sigara içen biri olarak aroma ile demleyebileceğim salt base önerisine ihtiyacım var. İlke Kimya'dan olursa sevinirim.

Cihaz olarak Nord 4 RBA 1 ohm civarı MTL tıpası takılı şekilde kullanıyorum.

Myenibayrak

E-sigara Meraklısı
Arkadaşlar Salt değilde hibrit base kullanıyorum kulübünüze benide kabul edermisiniz?😔
Memnun musunuz hocam elimde fazla miltarda olan sirgfried 6mg freebase ile chem 50mg ı karıştırmayı düşünüyorum. Siegfried 6 nın boğaz vurumu çok iyi ama salta göre kesmiyor saltta da keskin bi hissiyat var biraz ama doyuruyor fakat biraz çarpıyor da beni ikisini yarı yarıya karıştırarak güzel bi hibrit elde edebilir miyim sizce

Labuda

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Memnun musunuz hocam elimde fazla miltarda olan sirgfried 6mg freebase ile chem 50mg ı karıştırmayı düşünüyorum. Siegfried 6 nın boğaz vurumu çok iyi ama salta göre kesmiyor saltta da keskin bi hissiyat var biraz ama doyuruyor fakat biraz çarpıyor da beni ikisini yarı yarıya karıştırarak güzel bi hibrit elde edebilir miyim sizce
Memnunum hocam sizde deneme yanılma yöntemiyle
kendinize uygun olan hibrit nbaseyi bulabilirsiniz.

• Beğendim
Tepkiler: vape39

Aliklty

E-sigara Meraklısı
Herkese iyi akşamlar. Salt base hakkında yardıma ihtiyacım var.
Bir firmadan (falcon kimya) salt 72 mg alıyorum nik yok sadece acılık var bir firmadan (safir kimya) 36 alıyorum bu sefer sertlikten içilmiyor. Ya arkadaşlar bunun genel bir kalıbı yok mu zaten hepsi chem nik bir mantık veremiyorum bu 36mg nin her firmada aynı olması gerekmez mi kim yalan söylüyor kim doğru anlayamıyorum. İki firmadaki bu aşırı farklılığın sebebi ne olabilir?

Labuda

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Herkese iyi akşamlar. Salt base hakkında yardıma ihtiyacım var.
Bir firmadan (falcon kimya) salt 72 mg alıyorum nik yok sadece acılık var bir firmadan (safir kimya) 36 alıyorum bu sefer sertlikten içilmiyor. Ya arkadaşlar bunun genel bir kalıbı yok mu zaten hepsi chem nik bir mantık veremiyorum bu 36mg nin her firmada aynı olması gerekmez mi kim yalan söylüyor kim doğru anlayamıyorum. İki firmadaki bu aşırı farklılığın sebebi ne olabilir?
Bazı firmalar Nic.oranlarını eksik koyuyorlar sebebi daha fazla kar etmek için.

• Katılmıyorum
Tepkiler: vacancy33

Aliklty

E-sigara Meraklısı
Bazı firmalar Nic.oranlarını eksik koyuyorlar sebebi daha fazla kar etmek için
Saltica marka likit alıyorum 50mg yi rahatlıkla tüketebilirken safirden aldığım 36mg base ile demlediğim likitler boğazımı parçaladı içemedim sanki safir de normal salt olmayan nik koyuyor gibi geldi. Sizin önerdiğiniz bir kimya firması var mı?

Anycurrent

E-sigara Meraklısı
Hem merak hem de çevremdeki sigarayı bırakmak isteyen insanlara yardımcı olabilmek için diy alanıma saltları da dahil ettim. Aynı nbase demler gibi 50mg aldım ortalama 35mg yapıyorum likitleri. Tabii direkt arkadaşlarıma vermeden önce kendim denedim ve gayet memnun kaldım. Benimki artık hobi olduğu için 1mg yapıyordum normal likitlerimi o yüzden nikotin ihtiyacım yoktu, hatta biraz boğazları üşüttüm ve 3 4 gün içmememe rağmen gram eksikliğini hissetmedim. Deneme amaçlı goldendan aldığım 3 chem 50mg salt likitini caliburn x'e1.2ohm coili takıp doldurdum. Birkaç dakika sonra birkaç kez çektim ve tam sigaradaki gibi olmasa bile sigaraya yakın bir o nikotin rushı hissettim zihnimde. Ciddi anlamda birkaç puff bana nikotin rush yaşattı. Yalnız boğaz vurumu neredeyse 3mg gibi olmasına rağmen insan fark etmeden gereğinden fazla tüketebiliyor o yüzden dikkatli olmakta fayda var. Şahsım adına verebileceğim en güzel tavsiye aynı diy gibi yüksek mg salt base ayrı alın her likit yapışınızda birkaç mg azaltmaya çalışın. Sürekli sabit nikotin kullanmaktansa yavaş yavaş azaltmak en güzeli.

Labuda

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Saltica marka likit alıyorum 50mg yi rahatlıkla tüketebilirken safirden aldığım 36mg base ile demlediğim likitler boğazımı parçaladı içemedim sanki safir de normal salt olmayan nik koyuyor gibi geldi. Sizin önerdiğiniz bir kimya firması var mı?
İlke kimya var istediğin oranın aynısı geliyor.

Labuda

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Bazı firmalar Nic.oranlarını eksik koyuyorlar sebebi daha fazla kar etmek için.
@vacancy33 msj larında bazı firmaların(g.kim) nikotini eksik koyduklarını kendin söylüyorsun,şimdi aynısını ben söyleyince katılmıyorum diyorsun bu yaptığın ban sebebi söylim sana şikayet konusu açtırma bana.

• Katılmıyorum
Tepkiler: vacancy33

Asite

E-sigara Meraklısı
Sizce boğaz vurumu en iyi olan combo hangisi @Labuda hocam.50 mg salt kullansam bile emzik gibi düşmüyor elimden.2 çektimmi ciğerimi sökecek bi combo var mı :LOL.:

Labuda

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Sizce boğaz vurumu en iyi olan combo hangisi @Labuda hocam.50 mg salt kullansam bile emzik gibi düşmüyor elimden.2 çektimmi ciğerimi sökecek bi combo var mı :LOL.:
Ben sade salt kullanmadım bilgim yok fakat free+salt karışımı hibrit kullanıyorum nikotinlerin ikiside aynı oranda siegfried bana yetiyor eğer siegi denemediysen deneyebilirsin.