• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

GERTAN72

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
beklenildiği şekilde salt base çeşitleri yavaş yavaş artmakta.forum olarak çok geri kaldığımız için salt ve pod konularını ayırmak,bilgiye ve kullanıcı yorumlarına daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek için daha faydalı görünüyor.

yeni elime geçen siegfried salt base leri 50mg ve 50VG/50PG oranlı.resimde solda rengi kahverengiye dönük olan benzoik asit,sağda daha şeffaf renkli olan salt solution (benzoik - salisilik - malik asit karışımı).

iki ürünü %5 kendi kanzi mixim ile karıştırdım ve akşam içmeye başladım.boğaz vurumu olarak birbirine yakın geldi bana,ph değerlerini öğrenebilirsem onları da paylaşırım.

karşılaştırma için daha önce kullandığım chem salt base var sadece,

daha önce evyapkimyadan aldığım chem 50mg benzoik base rengi daha şeffaf olana benziyordu,
tat olarak yine chem ile salt solution olan birbirine yakın geldi,
ve çok ilginç chem base ile 2 günde yanan coilim yine yandı :)

farklı firmalardan chem salt b alan arkadaşlar da aldıkları ürünün daha koyu renkli olduğunu söylemeleri ve yukarıda ki benzerlikler bana aldığımız ürünün benzoik olmadığını düşündürüyor.belki etiket karıştı,belki farklı bir şey oldu bilemiyorum.

solution olanı tekrar eco ile denemeyeceğim,zaten yeterince coil heba ettim :) muhtemelen doggy ile dener ve ona göre yorum yaparım.

benzoik olanı kullanmaya devam ediyorum.normal nbase ile %5 demlediğim likitlerde aroma tadını rahat alabiliyordum ama benzoik olan salt base ile aroma biraz zayıf kaldı.belki de demleme süresi uzun olabilir,bekleyip göreceğim veya aroma oranını arttıracağım.

boğaz vurumu olarak biraz fazla gibi geldi ama içilmeyecek kadar değil.doyum olarakta ben memnun kaldım,10-15 dk aralıklar ile 1-2 çekim yapıyorum şu an.ilerleyen zamanlarda 5-10 çekiş yapıp ne kadar bir süre nikotin ihtiyacı hissetmeyeceğime bakacağım.yine günlük ortalama tüketimi de kullandıkça göreceğim.

normal rba ile denemeler,sıfır coil ile denemeler yapıp uzun süreli kullanımı nasıl olacak göreceğiz.şimdilik ben özellikle benzoik olanın iyi olduğunu düşünüyorum.

unutmadan diğer solüsyon olanda aroma daha fazla alıyordum coil yanmadan önce.

IMG_20181005_120257.jpg

• Beğendim
Tepkiler: Mir ve infoofis

teslax

E-sigara Meraklısı
Teşekkürler detaylı bir inceleme daha bekliyoruz. Bence minifit yada ufak bir podla bakma imkanınız var ise onlardada denemeniz güzel olacaktır tabiki imkanınız var ise. güzel oldu bu konu. sek ve aromalı denemelerinizi beklemekteyim.

• Beğendim
Tepkiler: GERTAN72

Jabbar

E-Sigara Acemi
@İlke Kimyaa ya sesimize kulak verdiği için, size de podlar konusundaki çabalarınız için teşekkür ederim @GERTAN72
Doyum olarak tatmin edici olması mutlu etti. Salt likitlerin çoğunda şu sorun var; 50 mg gibi yüksek bir oran olmasına rağmen tatmin etmiyor. Halbuki biz bunları emziğe çevirmeden doyuma ulaşalım diye kullanıyoruz.
Bu konuda bilgim tam olarak doğru mu bilmiyorum ama bunun nedeni o 50 mg içerisindeki nik oranından kaynaklanıyor. Mesela x markasının 50 mg likitinde nik oranı 18 mg oluyor, kalanı salt kısmı oluyor, y markasında ise nik oranı 26 mg ye çıkıyor, haliyle x markasından daha doyurucu oluyor. Bizim y markasının kafasında bir saltbase ihtiyacımız vardı, ve İlke Kimya bunu başarmış gibi görünüyor :)
Mg seçeneği arttırılabilir. 2-3 puffta doyayım diyen 50 mg alır, yok az daha takılayım diyen 35 mg alır, ağır gelen 20 mg alır vs vs. Ama başka markaların 50 mg saltını alıp "bu kesmiyo tam" demez :)

GERTAN72

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
@İlke Kimyaa ya sesimize kulak verdiği için, size de podlar konusundaki çabalarınız için teşekkür ederim @GERTAN72
Doyum olarak tatmin edici olması mutlu etti. Salt likitlerin çoğunda şu sorun var; 50 mg gibi yüksek bir oran olmasına rağmen tatmin etmiyor. Halbuki biz bunları emziğe çevirmeden doyuma ulaşalım diye kullanıyoruz.
Bu konuda bilgim tam olarak doğru mu bilmiyorum ama bunun nedeni o 50 mg içerisindeki nik oranından kaynaklanıyor. Mesela x markasının 50 mg likitinde nik oranı 18 mg oluyor, kalanı salt kısmı oluyor, y markasında ise nik oranı 26 mg ye çıkıyor, haliyle x markasından daha doyurucu oluyor. Bizim y markasının kafasında bir saltbase ihtiyacımız vardı, ve İlke Kimya bunu başarmış gibi görünüyor :)
Mg seçeneği arttırılabilir. 2-3 puffta doyayım diyen 50 mg alır, yok az daha takılayım diyen 35 mg alır, ağır gelen 20 mg alır vs vs. Ama başka markaların 50 mg saltını alıp "bu kesmiyo tam" demez :)

saltta çeşit oldukça çok ve bunlar aralarında değişkenlik gösteriyor.özellikle likitlerin içeriklerinde hangi salt kullanıldığı yazmadığı için denemeden bir fikir sahibi de olamıyoruz.nicselect mesela 5 çeşit salt base yapmış,kiminde aroma ön planda,kiminde boğaz vurumu gibi seçeneklere göre tercih edilme imkanı var.

mesela nicotine rush salt diye seçenek var,ateşliye en yakın isteyen için ideal görünüyor :)

Ekran Alıntısı.JPG

teslax

E-sigara Meraklısı
Maşallah o kadar çeşit var ama bunların kobayı biz oluyoruz. Sağlık konusunda incelemeleri yok değilmi ? yani tamam bize zarar vermiyor ancak bu kadar çeşit olursa insanlarda kavram karmaşası yapacaktır. nbase konusunda aromayla karıştır içi bile senelerdir öğrenememiş kullananlar var. hazıra kapı açacaktır. Ayrıca asit görünce tedirginlik yapıyor bende.kullanıyorum ama ister istemez tedirgin ediyor. Pod ve salt güvenilirmi birton sorular var aklımda ama nbase ile elektronik sigarayada ilk başlarken aynı sorular vardı hala yaşıyorum ve sağlıklıyım sanırım bir problemi yok diyebiliyorum. ben tercih ederken bunda en az sağlığa etkisi olanı tercih edeceğim seçenekler ülkemizdede arttıkçada.

Jabbar

E-Sigara Acemi
saltta çeşit oldukça çok ve bunlar aralarında değişkenlik gösteriyor.özellikle likitlerin içeriklerinde hangi salt kullanıldığı yazmadığı için denemeden bir fikir sahibi de olamıyoruz.nicselect mesela 5 çeşit salt base yapmış,kiminde aroma ön planda,kiminde boğaz vurumu gibi seçeneklere göre tercih edilme imkanı var.

mesela nicotine rush salt diye seçenek var,ateşliye en yakın isteyen için ideal görünüyor :)

177716 eklentisini görüntüle
Yeni olmasına rağmen karmaşık bu salt ve pod işleri :) Ne likitler birbirini tutuyor, ne cihazlar. Bu alanda yabancılar koşuya geçmiş, biz hala emekleme aşamasındayız. Ama güzel bir salt b ile yürüme aşamasına geçebiliriz :)

• Beğendim

Jabbar

E-Sigara Acemi
Maşallah o kadar çeşit var ama bunların kobayı biz oluyoruz. Sağlık konusunda incelemeleri yok değilmi ? yani tamam bize zarar vermiyor ancak bu kadar çeşit olursa insanlarda kavram karmaşası yapacaktır. nbase konusunda aromayla karıştır içi bile senelerdir öğrenememiş kullananlar var. hazıra kapı açacaktır. Ayrıca asit görünce tedirginlik yapıyor bende.kullanıyorum ama ister istemez tedirgin ediyor. Pod ve salt güvenilirmi birton sorular var aklımda ama nbase ile elektronik sigarayada ilk başlarken aynı sorular vardı hala yaşıyorum ve sağlıklıyım sanırım bir problemi yok diyebiliyorum. ben tercih ederken bunda en az sağlığa etkisi olanı tercih edeceğim seçenekler ülkemizdede arttıkçada.
O işler zaten epey muamma hocam. Fazladan bir tane kimyasal ile en fazla ne kadar zararlı hale gelebilir ki kafasında kullanıyorum bakalım :)

GERTAN72

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli

benzoik acid kullanan juul için benzene bulundu deniyordu ama sanıyorum çalışmada 5 sn üstünde bir çekim yapılmış.podlar ile bu kadar uzun süreli çekim yapılmadığını söylüyordu farsalinos.ayrıca güç ayarlı olmadığı için cihazların o kadar miktar benzene çıkacak kadar güçlü olmadığını söylüyordu.

tabi normal likitler gibi yeterli araştırma yok,normal likitler daha eskiye dayandığı için daha güvenilir görünüyor.zararlı olursa sanıyorum duyarız,zira juul sanıyorum amerika esigara satışlarının %72 sine sahip :) FDA bir süredir juul ile ilgili yasaklatma çabasında.

teslax

E-sigara Meraklısı
benzoik acid kullanan juul için benzene bulundu deniyordu ama sanıyorum çalışmada 5 sn üstünde bir çekim yapılmış.podlar ile bu kadar uzun süreli çekim yapılmadığını söylüyordu farsalinos.ayrıca güç ayarlı olmadığı için cihazların o kadar miktar benzene çıkacak kadar güçlü olmadığını söylüyordu.

tabi normal likitler gibi yeterli araştırma yok,normal likitler daha eskiye dayandığı için daha güvenilir görünüyor.zararlı olursa sanıyorum duyarız,zira juul sanıyorum amerika esigara satışlarının %72 sine sahip :) FDA bir süredir juul ile ilgili yasaklatma çabasında.

juul üzerinden yapılan yasaklatma olaylarını okumuştum. freebase kesinlikle daha güvenilir şu aşamada karambole kullanıyoruz. Ama içeriğin insana karşı zehirleyici bir etki yapmadığı belli 1-2 sene sonra herhangi birşey bulunmazsa freebase gibi yaygınlaşır. Geçenlerde bu şüphe yüzünden araştırdığımda bir doktorun yazısına denk gelmiştim biri sanırım bilimsel araştırmış dedim yazıyı okudum yazının amacı farklı ufak gençlerde özenti yaratması ile ilgiliymiş.

https://www.drozdogan.com/pod-mod-yeni-nikotin-tuzu-bagimlilik-araci-nedir-hedef-gencler/

GERTAN72

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
juul üzerinden yapılan yasaklatma olaylarını okumuştum. freebase kesinlikle daha güvenilir şu aşamada karambole kullanıyoruz. Ama içeriğin insana karşı zehirleyici bir etki yapmadığı belli 1-2 sene sonra herhangi birşey bulunmazsa freebase gibi yaygınlaşır. Geçenlerde bu şüphe yüzünden araştırdığımda bir doktorun yazısına denk gelmiştim biri sanırım bilimsel araştırmış dedim yazıyı okudum yazının amacı farklı ufak gençlerde özenti yaratması ile ilgiliymiş.

https://www.drozdogan.com/pod-mod-yeni-nikotin-tuzu-bagimlilik-araci-nedir-hedef-gencler/

şöyle bir görüşte mevcut :)

https://vaping360.com/juul/juuling/

tabi ki ne kadar az içerik olursa o kadar iyi.burda kişilerin ihtiyaçları ön plana çıkıyor.ben 4 yıl boyunca ne pg ne de aroma kullandım.sadece vg ve nikotin tükettim.geldiğim nokta da artık sürekli içmekten sıkıldım,daha az içme ihtiyacı hissettim.şimdi aroma ve pg kullanıyorum :)

• Beğendim
Tepkiler: teslax

Sieg

E-sigara Meraklısı

bu zaten kedi fikri değil amerikada çoğu doktor kuruluş juul'u gençleri zehirliyor olarak gösteriyor ama nedense ********** kulanımı yasal :D

• Beğendim
Tepkiler: teslax

teslax

E-sigara Meraklısı
şöyle bir görüşte mevcut :)

https://vaping360.com/juul/juuling/

tabi ki ne kadar az içerik olursa o kadar iyi.burda kişilerin ihtiyaçları ön plana çıkıyor.ben 4 yıl boyunca ne pg ne de aroma kullandım.sadece vg ve nikotin tükettim.geldiğim nokta da artık sürekli içmekten sıkıldım,daha az içme ihtiyacı hissettim.şimdi aroma ve pg kullanıyorum :)

sizdeki durum hepimizde mevcut sanırım. daha az tüketelim anında kessin sağlık açısından sıkıntı yapmasın. ateşli içmeyelim. bende aynı şekilde dl,mtl, pod şeklinde devam ediyorum evde akşamları bazen nargile niyetine dl yapıyorum. freebase halen terketmedim. zaten salt için kötü bir durum çıkarsa yüksek nikotin freebase ile devam ederim. Ancak görünen o ki juul ile bu kadar uğraştıklarına göre kötü bir etkisi yok.

• Beğendim

GERTAN72

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
sizdeki durum hepimizde mevcut sanırım. daha az tüketelim anında kessin sağlık açısından sıkıntı yapmasın. ateşli içmeyelim. bende aynı şekilde dl,mtl, pod şeklinde devam ediyorum evde akşamları bazen nargile niyetine dl yapıyorum. freebase halen terketmedim. zaten salt için kötü bir durum çıkarsa yüksek nikotin freebase ile devam ederim. Ancak görünen o ki juul ile bu kadar uğraştıklarına göre kötü bir etkisi yok.

kendi ülkemiz ile ilgili düşünelim,

ülkemizde esigara yasak,niye?çok zararlı,

sigara serbest,sigara paketlerinin üzerinde kocaman sigara öldürür yazıyor :)

belki de esigaranın bizde serbest olması için öldürmesi gerekiyor :)

• Beğendim
Tepkiler: Nocturne1011

teslax

E-sigara Meraklısı
kendi ülkemiz ile ilgili düşünelim,

ülkemizde esigara yasak,niye?çok zararlı,

sigara serbest,sigara paketlerinin üzerinde kocaman sigara öldürür yazıyor :)

belki de esigaranın bizde serbest olması için öldürmesi gerekiyor :)

Bak çok doğru arkadaşım altına imzamı atarım bu yazdığının. ingiltere niye reçete ile veriyor bunu ? yok ya bu ciğerde su toplatıra dönüyor. yok ya patlıyor bunlara dönüyor hemen ülkemizde. podlarda patlıyor bu kısmı daha az olacaktır. ozaman içinde asit var asit içiyorsunlar başlar kesin :D

• Beğendim
Tepkiler: Nocturne1011

infoofis

E-sigara Meraklısı
Siegfried SaltBase'lerinin kesinlikle ulkeye giris yapmasini destekleyenlerdenim.
Freebaselerde bayilarak tukettigim Siegfried simdi podlarima da can veriyor.

Elektronik sigaraya bir kac sene once baslamis olmama ragmen podlarla sanki cok daha iyi yol alabilecegiz dusuncesindeyim ki bu baglamda nikotin doyumu ve bogaz vurumu konularinda Chemnovatic illetinden (tamamen sahsi fikrimdir) kurtulabilme ihtimalimiz olmasi beni cok mutlu ediyor.

2 gundur Minifit ve Suorin podlarimda denedigim Siegfreid Salt'lar beni cok tatmin etti.

Iki podunda kendine has ozelliklerinden dolayi bogaz vurumu, aroma duzeyi gibi kavramlar birbirinden farkli olsa da nikotin doyumu konusunda Siegfried'in iciminin cok rahat ve kolay olmasindan dolayi ust duzeyde oldugunu dusunuyorum.

Doyum konusunda tatmin olabilmek icin nikotinin kandaki maximum konsantrasyon seviyesine hizla ulasmasi gerekiyor ki buda benim gibi hassas bogazi olan insanlari Chem ile biraz zorluyor.
Hem yuksek nikotin olsun hem bogaz vurumu olsun diye dusunurken Chem'in girtlak parcalayan molekuler yapisindan dolayi zorlanirdim ki Siegfried ile bu durum sifirlandi.

Umarim "Siegfried SaltBase" ler bir an once satisa baslar da hep beraber keyif icinde atesli sigaralardan kurtulup nikotin doyumuna ulasiriz.

Sieg

E-sigara Meraklısı
siegfried iyi bir seçenek ama nic select bu işin üst kısmı :D 5 adet farklı salt baseleri var hepsi ayrı özellikte gelse tadından yenmez :D şimdi böyle diyorum diye hep iyisini arıyor olmasın sadece farklı seçenekler herkez için çok iyi