• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

sharpie

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
arkadaşlar
mekanik modlarınızda kim hangi pili kullanıyor buraya yazarsa sevinirim.kickli kicksiz hangi kickle marka model belirtirseniz iyi olur.

ayrıca benimde bir sorunum var.
fakirs mg22s + taifungt + evolv kick 2 + AW 18350 pil kullanıyorum.standart her sarımım 1,1 ohm ve 11 watt güç veriyorum.
sabahtan öğlene 2 pil dayanmıyor.çareyi sarımımı 2,0 ohma çekmekte bulacağımı düşündüm 8 watt güç verdim ama 1,1ohm+11watt tadını vermiyor.
1-kick ile protected pil kullanılabilirmi.mesela 3400 mah piller var ama protected.
bunları kicksiz kullansak mekanik modda tehlike arzedermi ve kickli kullanımın tadını verirmi.
1341105-3-thumb.jpg
aw-18650-3400-battery-black-002.jpg

2-30 amper piller ne iş????bu yüksek amper ne işe yarar.
3-pil markaları hakkında düşünceleriniz nedir.imr piller sadece AW üretmiyor.diğer markalardan iyi diyebileceğiniz neler var.mesela MNKE yada sony us18650vtc4 2100 mAh 30A,
NCR18650PF (LiNiCOMnO2) INR/ICR/IMR Hybrid 2900mAh 10A mesela bu pil içinde imr deniyor.
ICR = LiCoO2 (also called LCO)
IMR = LiMn2O4 (also called LMO)

20130906184045.jpg

kicksiz kullanımda 30A pilin 10A pile olan üstünlüğü nedir.
kısaca ne nedir ne değildir pil konusunda KESİN bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
kick ile kullanabileceğim en yüksek mah'lı pil hangisi.
kicksiz kullanabileceğim en güvenli ve yüksek mah'lı pil hangisi.

Pil markaları karşılaştırma tablosu :

http://www.best18650battery.com/

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
  • Beğendim
Tepkiler: oXelight

hopbirader

E-sigara Meraklısı
merhaba arkadaşlar çift pilli 200w bir modda dl içim için vtc5a pil mi tercih etmeliyim yoksa vtc 6 mı?
Ben DL içim çift pilli cihazım için pil alacak olsam, önce hangisinin %100 orjinal olduğuna emin olurum.
Sonra bu iki pil arasından uygun fiyatlı olanı alırdım.

Henza 30a piller hakkında görüşleriniz nedir ? Kullanan kişiler memnun gibi ama testini vs. göremedim.
Hocam internet ortamında izleyebileceğiniz güvenilir bir testi yoksa almayın derim.

Arkadaşlar 7 senelik pillerimi buldum, pil şarj cihazı ile şarj ettim 3 gündür sorunsuz kullanıyorum. (vtc5a,vtc6 - 6 tane pil)
Shrinkleri kaplamaları yani değiştiricem fakat
Patlarmıyız, pil konusunda tecrübeliler bilgi verebilir mi
Bu arada 6 pil var, 4 tanesi tam şarj olmuyor şarj cihazında şarj durumu var mesela 5 çubuk full ise 4 de kalıyor hep, moda takınca full gösteriyo ama.
Unutmuyorum 25 liradan falan almiştim tanesini. Şimdi 100-120 arası olmuş :D
Ben olsam 7 yıllık pilleri emekleri eder, yerine yenisi alırdım.
Ki, ben de elimdeki malı en efektif şekilde kullanmasını seven biriyim.
Kendi kendime minik projeler yapar atıl durumdaki şeyleri bir şekilde geri kazanmaya çalışırım.

Ve evet, kesinlikle doğru söylüyorsunuz pil fiyatları feci.
Lakin e-sigara içerken ağıza yakın bir mesafede pilin patlaması alev alması vb durumunda, maazallah.

2 adet 18650 pil, 1 karton yani 10 paket sigaradan daha ucuz, bundan daha fazla tasarrufa gerek yok hocam :)

Impreza

E-sigara Meraklısı
Hocam internet ortamında izleyebileceğiniz güvenilir bir testi yoksa almayın derim.

2 adet 18650 pil, 1 karton yani 10 paket sigaradan daha ucuz, bundan daha fazla tasarrufa gerek yok hocam :)
Aynen öyle yapıp güvenip de alamadım. Ama bu gidişle alamayacağım da. Dediğiniz gibi fiyatı neyse de orjinalliklerine güvenim 0 maalesef.

Artt

E-sigara Meraklısı
Ben DL içim çift pilli cihazım için pil alacak olsam, önce hangisinin %100 orjinal olduğuna emin olurum.
Sonra bu iki pil arasından uygun fiyatlı olanı alırdım.

Ben olsam 7 yıllık pilleri emekleri eder, yerine yenisi alırdım.
Ki, ben de elimdeki malı en efektif şekilde kullanmasını seven biriyim.
Kendi kendime minik projeler yapar atıl durumdaki şeyleri bir şekilde geri kazanmaya çalışırım.

Ve evet, kesinlikle doğru söylüyorsunuz pil fiyatları feci.
Lakin e-sigara içerken ağıza yakın bir mesafede pilin patlaması alev alması vb durumunda, maazallah.

Shrinkleri değiştirip pilleri sildim
Sıfır gibi oldu 6 7 senelik piller 😄
Tek sıkıntısı sanırım 6 7 yıllık pil olduklarından biraz çabuk bitiyor 😄
Son bütçem ile nbase aromaya girdim. Şuan için pillere bütçe kalmadı ama ilerleyen aylarda almayı düşünüyorum 👌

beyazitozan

E-sigara Meraklısı
Hocam ben aktif Sony vtc6-vtc5 kullanıyorum. Bu konuda tabii ki kaliteli ver orijinal piller kullanmaktan yanayım ama diğer markalara karşı da önyargılı olmak istemiyorum. Ben Henza 18650 3.7v 30A ürünü satın aldım ve bugün elime geçti. Dışarıdan kaliteli bir pile benziyor ama içini bilemeyiz tabii. Sabah şarj ettim.12.00dan beri yaklaşık 200 puf çekim yaptım. Şarjı daha yeni yarılandı. Şimdilik ısınma vs herhangi bir sorun yaşamadım.

hopbirader

E-sigara Meraklısı
Hocam ben aktif Sony vtc6-vtc5 kullanıyorum. Bu konuda tabii ki kaliteli ver orijinal piller kullanmaktan yanayım ama diğer markalara karşı da önyargılı olmak istemiyorum. Ben Henza 18650 3.7v 30A ürünü satın aldım ve bugün elime geçti. Dışarıdan kaliteli bir pile benziyor ama içini bilemeyiz tabii. Sabah şarj ettim.12.00dan beri yaklaşık 200 puf çekim yaptım. Şarjı daha yeni yarılandı. Şimdilik ısınma vs herhangi bir sorun yaşamadım.
Üstad, eğer hassas teraziniz varsa, elinizdeki birer adet vtc6 vtc5 ve henza'yı tartıp gramajlarını yazmanız mümkün olur mu?
Zahmet olacak ama, mutlu olurum.

hopbirader

E-sigara Meraklısı
Konunun uzmanı değilim, standart kullanıcıyım.
Genelde "mooch" isimli kişinin pil test raporlarına bakıp ona göre pil tercih etmeye çalışıyorum.
Henza markası yok testlerinde.

Henza ile ilgili izlediğim bir iki youtube videosunu ve Beyazıt bey sağolsun paylaştığı ağırlık değerlerini göz önüne alıyorum.
İnternette bu Henza'yı 50 Lira'ya buldum.
Bunun muadili olabilecek (hem ağırlık olarak, hem kapasite hem de anlık akım) piller 95-100 liradan aşağı gözükmüyor.

Çift pilli bir modda, yüksek watt larda buharlayacak olsam ve 18650 ihtiyacım olsa, sanırım kendime Henza alırdım.

Tek pilli modda MTL içeceksem, maksimum 3-5 amper civarı oluyor genelde, bu durumda marka piller tercih ederdim, 50-75TL civarına 2000-2500 miliamper kapasitesinde, anlık 10 amper çekilebilecek güzel LG ve Samsung lar var (Henza'yı 50 TL ye bulduğum sitede)

• Beğendim
Tepkiler: beyazitozan

emngvc

E-sigara Meraklısı
Hocam bazen mtl bazen dl olarak tek pilli modda kullanmayı düşünüyorum, henza pil tavsiye eder misiniz? Uzun kullanım ömrü nasıl

bonjovier

E-sigara Meraklısı
merhabalar. ben mtl kullanıcıyım genelde ve molicel m35a kullanıyorum. ancak arada dtl kullanım yapmak istiyorum. m35a tavsiye edilen max wattage 30 olduğundan bir tane de p26a alsam mı diye düşünüyorum. p26a ve m35a yı dönüşümlü kullanmak bir sıkıntı yaratır mı?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

vapestorm

E-sigara Meraklısı
merhabalar. ben mtl kullanıcıyım genelde ve molicel m35a kullanıyorum. ancak arada dtl kullanım yapmak istiyorum. m35a tavsiye edilen max wattage 30 olduğundan bir tane de p26a alsam mı diye düşünüyorum. p26a ve m35a yı dönüşümlü kullanmak bir sıkıntı yaratır mı?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Ben yıllardır modlarımda dönüşümlü kullanırım herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

beyazitozan

E-sigara Meraklısı
Hocam bazen mtl bazen dl olarak tek pilli modda kullanmayı düşünüyorum, henza pil tavsiye eder misiniz? Uzun kullanım ömrü nasıl
Hocam, çift pilli bir moda geçtiğimden beri 4 Adet Henza kullanıyorum. 0,26 ohm 60Watt kullanımda, günde ortalama 10-12 ml 3 mg likit tüketiyorum. Bir buçuk, iki gün şarjı gidiyor. Bana VTC leri rafa kaldırttı :) Şimdilik performansından aşırı memnunum.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Tepkiler: emngvc ve ehy

cenkuluc

E-sigara Meraklısı
internette pil satan bir sitede sony vtc6 18650 3.7 v 300mah 40 tl henza 18650 3.7v 3000 mah 55,49 tl bu konuda yorumu olan varmıdır acaba

schizophreniac

E-sigara Meraklısı
Selam dostlar. Bugün az daha pil yüzünden yüzümde patlıyordu mod.

Puma mod (çift pilli) kullanıyorum Penodat atmoziler ile. Genelde 1.50 OHM 7-8W arası içiyorum.

Henza piller uygun geldi gözüme fakat Sony VTC5-6 harici pil kullanmadım. Henza piller uygun mudur benim senaryomda?