• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

sharpie

E-Sigara Veteran
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
arkadaşlar
mekanik modlarınızda kim hangi pili kullanıyor buraya yazarsa sevinirim.kickli kicksiz hangi kickle marka model belirtirseniz iyi olur.

ayrıca benimde bir sorunum var.
fakirs mg22s + taifungt + evolv kick 2 + AW 18350 pil kullanıyorum.standart her sarımım 1,1 ohm ve 11 watt güç veriyorum.
sabahtan öğlene 2 pil dayanmıyor.çareyi sarımımı 2,0 ohma çekmekte bulacağımı düşündüm 8 watt güç verdim ama 1,1ohm+11watt tadını vermiyor.
1-kick ile protected pil kullanılabilirmi.mesela 3400 mah piller var ama protected.
bunları kicksiz kullansak mekanik modda tehlike arzedermi ve kickli kullanımın tadını verirmi.
1341105-3-thumb.jpg
aw-18650-3400-battery-black-002.jpg

2-30 amper piller ne iş????bu yüksek amper ne işe yarar.
3-pil markaları hakkında düşünceleriniz nedir.imr piller sadece AW üretmiyor.diğer markalardan iyi diyebileceğiniz neler var.mesela MNKE yada sony us18650vtc4 2100 mAh 30A,
NCR18650PF (LiNiCOMnO2) INR/ICR/IMR Hybrid 2900mAh 10A mesela bu pil içinde imr deniyor.
ICR = LiCoO2 (also called LCO)
IMR = LiMn2O4 (also called LMO)

20130906184045.jpg

kicksiz kullanımda 30A pilin 10A pile olan üstünlüğü nedir.
kısaca ne nedir ne değildir pil konusunda KESİN bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
kick ile kullanabileceğim en yüksek mah'lı pil hangisi.
kicksiz kullanabileceğim en güvenli ve yüksek mah'lı pil hangisi.

Pil markaları karşılaştırma tablosu :

http://www.best18650battery.com/

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
  • Beğendim
Tepkiler: oXelight

ercangun

E-sigara Meraklısı
https://www.techrepublic.com/blog/five-apps/five-tips-for-extending-lithium-ion-battery-life/
Kısaca özetlersek;
- Pillerin 20-25 santigrat derece aralığında tutulması, daha düşük veya daha yüksek sıcaklıklarda uzun süre gecirilmemesi
- Tamamen boşalana kadar asla kullanılmaması (ancak 30 şarjda bir kez tama yakın -asla tam değil- deşarj edilerek ardından tam olarak şarj edilmesi)
- Uzun süreli depolanması arzu edilen pillerin şarjının yüzde 40 civarına getirilerek tercihen buzdolabında muhafaza edilmesi (buzlukta değil!)
Önerilerine uyulduğu takdirde 500 ve üzeri şarj deşarj döngüsü kadar güvenle kullanılabileceği belirtilmekte.
Bir öneri de ben ekleyeyim. Baska bir yerde okumuştum ama linkini bulamadım; lityum ion pillerin her defasında yüzde 100 şarj edilmesi omurlerinin kısalmasına yol açar, rutin kullanımda şarj ederken yüzde 80'i gecmeyin deniyordu.

• Beğendim
Tepkiler: mehayfi

kargahan

E-sigara Meraklısı
işin uzmanlarına soru sormak istiyorum.
2 pilli vaporesso tarot ve blitzen kullanıyorum. dl içiyorum. yaptığım sarımlarda 0.3 ohm kullanıyorum. piller 2-3 saat anca dayanoyor. benim pil süresini artırmak için ne yapmam gerekiyor. 0.5 ohm a çıkarsam pil daha uzun dayanır mı? aroma ve buhar performansı nasıl değişir.
teknik olarak düşündüğümde ohm artarsa coil de oluşan ısı daha çk olmalı. ohm düştükçe pilleri kısa devre yapmaya zorluyoruz bence.
[doublepost=1568917990,1568917844][/doublepost]modun pil girişlerine 3.3 v u bilgisayar psu sundan direk bağlasak herhangi bir sorunla karşılaşırmıyız acaba

brusher

E-Sigara Kullanıcısı
işin uzmanlarına soru sormak istiyorum.
2 pilli vaporesso tarot ve blitzen kullanıyorum. dl içiyorum. yaptığım sarımlarda 0.3 ohm kullanıyorum. piller 2-3 saat anca dayanoyor. benim pil süresini artırmak için ne yapmam gerekiyor. 0.5 ohm a çıkarsam pil daha uzun dayanır mı? aroma ve buhar performansı nasıl değişir.
teknik olarak düşündüğümde ohm artarsa coil de oluşan ısı daha çk olmalı. ohm düştükçe pilleri kısa devre yapmaya zorluyoruz bence.
[doublepost=1568917990,1568917844][/doublepost]modun pil girişlerine 3.3 v u bilgisayar psu sundan direk bağlasak herhangi bir sorunla karşılaşırmıyız acaba
Hocam uzman değilim ama aklımın erdiği kadarını ifade edeyim. Pilleriniz çabuk bitiyorsa artık ömürleri dolmaya başlamıştır. Tavsiyem yeni bir çift pil alıp, bunları hep çift olarak kullanmanız. Pil evlendirme diyorlar buna, ben de yeni öğrendim, tabir hoşuma gitti.

PSU 3.3 volt için de kısa bir araştırma yaptım, en babası 10 amper (yani 33 watt sağlıyor) ve bu amper kapasitesini diğer bazı çıkışlarla ortak paylaşıyor. Mesela 5 V çıkışıyla. O yüzden pek sağlıklı gelmedi bana.

kargahan

E-sigara Meraklısı
5 volt ta 26 amp veren bir psu buldum aslında. kafama takılan - bizim rezistansımızın direnci düşük olduğu için psu nun kısa devre sanıp devreyi kapatması .
aslında hesaplarsak: coil 0,3 ohm olsa 5 v versek devreden 16.7 amp geçer. yani buda 16,7*5:83 watt yapar. gayet yeterli.
budurumda 5v 16.7 amp destekleyen bir psu işimizi görebilir.

brusher

E-Sigara Kullanıcısı
5 volt ta 26 amp veren bir psu buldum aslında. kafama takılan - bizim rezistansımızın direnci düşük olduğu için psu nun kısa devre sanıp devreyi kapatması .
aslında hesaplarsak: coil 0,3 ohm olsa 5 v versek devreden 16.7 amp geçer. yani buda 16,7*5:83 watt yapar. gayet yeterli.
budurumda 5v 16.7 amp destekleyen bir psu işimizi görebilir.
Biraz önce modun pil girişlerine bağlamaktan bahsetmiştiniz. Normalde max. 4.2 volt girişe göre tasarlanmış moda 5 volt verirseniz ne olur bilemem, devrelerin yanma ihtimali var.
Modu aradan çıkarıp, PSU'yu direkt 510 girişlerine bağlasanız, araya da potansiyometre koysanız daha mantıklı olabilir.

Düzeltiyorum: Çift Pilli Mod için 2 seri pil max. 8.4 volt giriş. Ama bu sefer de minimum 6.4 V gibi bir giriş kabul edecek, 5 volt yine olmayacak.

Son düzenleme:

Emir35

E-sigara Meraklısı
Arkadaşlar merhaba pillerim tam doluyken atomizerden mükemmel aroma alıyorum fakat piller yüzde 50 nin altına düştüğünde aromada bariz değişiklik oluyor. Örneğin limon tart kullanıyorsam limonun keskinliği kayboluyor tat vermemeye başlıyor bu pilden mi kaynaklıdır moddan mı ?

tokhan92

E-sigara Meraklısı
Merhaba arkadaslar smok 220w kullaniyorum.cift pilli bildiginiz uzere ve 1 tanesi kendi kendine bosaliyor (30 dakika gibi bir surede)Ayrica cihazim atesleme yapmiyor.Ciazda mi sorun var yoksa pil degisimi ile duzelecek birsey mi? yardimlarinizi bekliyorum dostlar.İyi buharlar...

cs875

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Arkadaşlar merhaba pillerim tam doluyken atomizerden mükemmel aroma alıyorum fakat piller yüzde 50 nin altına düştüğünde aromada bariz değişiklik oluyor. Örneğin limon tart kullanıyorsam limonun keskinliği kayboluyor tat vermemeye başlıyor bu pilden mi kaynaklıdır moddan mı ?

Merhaba arkadaslar smok 220w kullaniyorum.cift pilli bildiginiz uzere ve 1 tanesi kendi kendine bosaliyor (30 dakika gibi bir surede)Ayrica cihazim atesleme yapmiyor.Ciazda mi sorun var yoksa pil degisimi ile duzelecek birsey mi? yardimlarinizi bekliyorum dostlar.İyi buharlar...
İkinizinde problemi pilden gibi
Ateşleme esnasında mod üzerinden anlık volt bilgisini görebiliyorsanız atıyorum piliniz 4v ateşleme esnasında 3.2/3.3 voltlara düşüş oluyorsa pil eskimiş değiştirince düzelir

sencan

E-Sigara Acemi
0.3 ohm la 60 watta ateşlerseniz 15 ampere yakın anlık akım çekilir pilden, çift pille (200 watta çıkan modta seri bağlıdır piller) vtc6 kullanılabilir ama yine de 5a garanti hocam

decha

E-Sigara Acemi
Elinizde vtc6 yada muadili olan Lg h2, Samsung 30Q gibi piller varsa ekstra masraf yapmanıza gerek yok. Söylediğiniz aralıkta gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Hem kapasiteden de kaybetmemiş olursunuz.

Impreza

E-sigara Meraklısı
Henza 30a piller hakkında görüşleriniz nedir ? Kullanan kişiler memnun gibi ama testini vs. göremedim.

Artt

E-sigara Meraklısı
Arkadaşlar 7 senelik pillerimi buldum, pil şarj cihazı ile şarj ettim 3 gündür sorunsuz kullanıyorum. (vtc5a,vtc6 - 6 tane pil)
Shrinkleri kaplamaları yani değiştiricem fakat
Patlarmıyız, pil konusunda tecrübeliler bilgi verebilir mi
Bu arada 6 pil var, 4 tanesi tam şarj olmuyor şarj cihazında şarj durumu var mesela 5 çubuk full ise 4 de kalıyor hep, moda takınca full gösteriyo ama.
Unutmuyorum 25 liradan falan almiştim tanesini. Şimdi 100-120 arası olmuş :D