• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

E.D.

E-sigara Meraklısı
Merhabalar değerli üstadlar değerli hocalarım değerli buharcılar yaklaşık 3 aydır forumda üyeyim belki daha acemisin hele dur diyeceksiniz ama kendi fikrimi beyan etmek istedim çünkü 3 aydır üyeyim ama ortalama günlük en az 1.5-2 saat forumda gezmiş biriyim yani ban yediğim süre dışında nerdeyse girmediğim yok
Evet şimdi forum adminlerimize 1-2 önerim olacaktır gözden kaçırdığım ya da yanlış düşündüğüm bir konuda alttan konuya mesaj atmanız yeterli :)
Öncelikle Gaziantep te yaşıyorum ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum🙏
Bu fikirlerim özellikle depremden sonraki toparlanma süresinde umarım herkese yardımcı olur çünkü çekiliş ,yardım vb. Gibi 1-2 bişey düşündüm

1) Mesajlara bırakabildiğimiz ifade sayısı 18 tane Temel mutluluk üzgünlük sinir gibi ifadeler ama bu sayının 25-30 civarına çıkması gerekiyor çünkü mesela bırakmak istediğim ifade 🫡 oluyor ama öyle bir seçenek henüz yok evet biraz keyfi kaçacak ama forumda daha fazla zevk alırım gezdiğim sürede daha fazla mutluluk duyarım
Bunu üyelik yaşına göre belirleyebilirler mesela
3 aylık üyeler 10 adet
3-6 aylıklar 15 adet
6-12 aylıklar 20 adet
+12 aylık üyeler +20 adet şeklinde olabilir

2) Forumda 2013-2016 yıllarındaki gibi bir samimiyet kalmadı gibi aslında samimiyet değilde nasıl tarif edilir bilmem eski Ramazanlar,İftarlar örneği gibi düşünün eskiden forumda Aynı gerçek hayattaki gibi sıcak bir samimiyet abi,üstad vb. Terimler kullanılmış eski konulara bakarsak Şimdi gene çoğu platforma göre çok daha iyi bir medya ama eskisi gibi de o sıcak ortam kalmamış Adminlerimiz böyle etkinliklerle Değişik rütbelerle tekrardan bu sıcaklığı yakalayabilir diye düşünüyorum

3) CEZALAR: Şimdi satış formuna girince Stokta gözükür olup daha sonra bir müşteri almak istediği zaman stokta kalmadıysa veya forum dışında bir mecraada satıldıysa 3 aylık bir uzaklaştırma alıyor bu gerçekten çok güzel bir şey ama ben Geçen günlerde adaptör ile ilgili bir konuda şöyle bir cümle kurdum “Arkadaşlar selamunaleyküm benim adaptör geldi orijinal bir sıkıntı yok 250₺+kargo verdim Drag x için de adaptör var isteyen özelden yazabilir”
Gerçekten hakettim gözden kaçtı cezamı çektim 1 hafta sonra banım kalktı ve foruma girdim ama satış formuna giriş yapamadım daha sonra farkettim ki 3 ay ban yemişim Şimdi demek istediğim bu tarz aslında yanlış yerde yanlış şey konuşan ama satış konusunda kimseyi mağdur etmeyin biri için bence 3 ay fazla bu süre 1 aya düşürülmeli
@CızBız Admin sağolsun depremden dolayı MAĞDUR olduğum için satış banımı kaldırdı ne mağdurusun diyenlere kısaca açıklayayım
E sigaram dolabımın üstünde idi ve maalesef o dolap 04.17 deki depremde devrildi sonra da e sigaramı bulamadım
Swag px80 + 510 adaptör + Nautilus 3
Kombinim vardı belki sağlamdır diye nautilus 3 e coil aldım eğer bir sıkıntısı olduysa da yenisini sipariş edeceğim (gene forum üzerinden) Şuanlık eve giremiyoruz hele Geçen ki 6.4 lük depremden sonra Gaziantepe gidemedim bile 😔

4) Çeşitlilik: Evet burdan kastım forumda bazı nadir mallar var Çeşit te gerçekten çok ama Sadece bu forumda Swag px80 cihazına 510 adaptör arayan 10 kişi gördüm Ve sadece @GeneralSmoker hocam satıyordu onda da tükenmişti ve px80 i moda dönüştürmek için bu adaptör şart Bunun için bir çözüm bulunabilir
Mesela uzun zamandır Drag x plus arıyorum (mod olarak) pro edition var ama normali bulamadım
Ayrıca Likit için neden sadece premium likit satışı serbest Bir kaç tane daha likit tedraikçisi alsalar en azından bizde farklı markaları görsek :)
İyidir Kötüdür onu burda tartışmayalım herhangi bir sponsorluğum yok Sadece örnek olarak söylüyorum Meslea Vega Buhar markası da Forumda yer alabilir
☺️

5) Biliyorsunuz Ülkemiz kötü durumda Şuan hiçbirinin sırası değil ama daha sonra enkazdan sonra ekonomik açıklar vb. Oluşacak bunun için 2-3 ay sonra Buharcı arkadaşlarımız için çekilişler yapabilir
Örneğin: Bu çekilişlere herkes katılsın sadece depremden etkilenen arkadaşlar değil Ve çekiliş etkinlikleri artık başlasın hazır yaz da yaklaşıyor :)
Ağırlıklı olarak çerez gibi pod mod çekilişleri olabilir Çekiliş ücreti 5-10₺ gibi cuzi bir miktar da olur gerekli katılım sağlandığında çekiliş gerçekleşir
Daha sonra bu iş Tek pilli- Çift pilli mod
Premium likit
Komple set
Başlangıç seti
Sarım seti
Şeklinde kategorilere ayrılabilir her çekilişin ücreti ve Katılım sayısı sınırlı olur arada bir çok nadir Süper set çekilişleri olabilir mesela
Voopoo Drag 3 kit + Zeus x rta+ Siren V4+ 5 aylık tel pamuk seti + 300 ml premium likit ; çekiliş ücreti 10₺ katılım sayısı 5.000 kişi sona eriş tarihi 5 nisan çekilişin açıklanma tarihi 20 nisan

Ayrıca 3-4 kişiye de dağıtılabilir örneğin
Xxx çekiliş numaralı kişi Picoyu
Xxy çekiliş numaralı kişi likiti
Vb vb vb …..
He burda dediklerim doğrudur yanlıştır o tartışılır ama bir çekiliş etkinlikleri artık başlamalı :)

6) Update: Forum artık günümüz modern dünyasına göre biraz eski kalıyor ben ilk katıldığımda aklıma 2014-2016 yılları geldi gerek sistemi gerek yazılımı konusunda Ama böyle İyi sadece artık bazı şeylerin değişmesi gerek
Mesela Dijital uygulama yapabilirler
Fotoğrafları daha rahat yüklemeliyiz
Sesli mesaj olabilir
Kişisel profiller olabilir
Burdan kastım E sigara konusundan uzaklaşmak değil e sigaraya daha bağlı kalmak kişinin kendi e sigara profilini oluşturmak bu sayede hem ateşliyi bırakmada yardımcı olur hem de insanlarda bir hobi oluşturur

Evet Kendi önerilerim bu Kadar
Elbet hepimiz insanız hata yaparız bir yerde yanlış bir şey dediysem veya fikrime katılmıyorsanız lütfen bu konunun altına belirtin Bende “haaa bunu hiç düşünmedim diyeyim”
Gerçekten bu forum için üşenmedim hepsini düşündüm çünkü bu mecraa böyle bir Zorlar ülkesinde bu değeri hakediyor
Değerli adminlerimize bugüne kadar forumu bura taşıdıkları binlerce satış yaptıkları o kadar insanı ateşliden döndürdükleri için ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SAYGILAR DİLİYORUM

Yazım yanlışları İmla yanlışları vb. İçin şimdiden özür dilerim

Saygılar değerli buhardaş arkadaşlarım.

“Bu dünyada üstlerde olmak istiyorsan sürekli değişmen gerek eğer güzel et pişiren bir restorant değil isen tarfini sürekli değiş rakiplerinden farklı ol özgün ol Açık ol kimseye zulm etme İyi niyetli ol Kimseyi küçümseme aşağıda görme “

Kendi sözümdür ☺️

Son düzenleme:

santaisdead

E-sigara Meraklısı
Öncelikle geçmiş olsun.

Eskiden çevrimiçi mecrada çok önemli bir yere sahip olan forum kültürü ne yazık ki yavaş yavaş yerini tiktok, instagram gibi insanları adeta hipnotize ederek maksimum birer dakikalık kısa eğlencelerle beyni meşgul eden sosyal medya platformlarına bıraktı. bundan çok da uzun olmayan bir zaman öncesine kadar internet insanların bilgi edinmede temel başvuru kaynağıyken, şu an neredeyse tamamiyle zaman öldürme aracı haline geldi. Şu an 3-5 tane uygulama internet kullanımının belki de %90'dan fazlasını domine ediyor.

Bu aşamadan sonra ne yapılırsa yapılsın, eskiye dönüş olacağına ben pek inanmıyorum açıkçası.

E.D.

E-sigara Meraklısı
Öncelikle geçmiş olsun.

Eskiden çevrimiçi mecrada çok önemli bir yere sahip olan forum kültürü ne yazık ki yavaş yavaş yerini tiktok, instagram gibi insanları adeta hipnotize ederek maksimum birer dakikalık kısa eğlencelerle beyni meşgul eden sosyal medya platformlarına bıraktı. bundan çok da uzun olmayan bir zaman öncesine kadar internet insanların bilgi edinmede temel başvuru kaynağıyken, şu an neredeyse tamamiyle zaman öldürme aracı haline geldi. Şu an 3-5 tane uygulama internet kullanımının belki de %90'dan fazlasını domine ediyor.

Bu aşamadan sonra ne yapılırsa yapılsın, eskiye dönüş olacağına ben pek inanmıyorum açıkçası.
Öncelikle çok teşekkür ederim
Ben bir çözüm buldum bu formuda sosyal medya platrformuna çevirebilir kişisel ptrofiller videolar olur ammaaa sadece e sigara sarım teknikleri vape showlar üzerine ve forum kuralları tekrar geçerli olur mesela siyaset,küfür yasakları devam etmeli ve aylık 1-2 gönderi gibi bir hakka sahip olabiliriz oda gene kurallı olur mesela
Sadece 6 ay ve üzeri üyeler paylaşım yapar vb.vb.

• Beğendim
Tepkiler: VCG2023xx

VCG2023xx

Banlandı
Hocam ben soylediginiz cogu seye katiliyorum. Ben 2015’te baslamistim ama bu forumdan haberim yoktu birakmak zorunda kaldim. Bu forum ozelinde baska sitelere reklam vs de verilebilir belki.tum tedarikcilerin stoklari surekli guncel tuttugu satis sitesi de yapilabilir.

• Galip
Tepkiler: E.D.

E.D.

E-sigara Meraklısı
Hocam ben soylediginiz cogu seye katiliyorum. Ben 2015’te baslamistim ama bu forumdan haberim yoktu birakmak zorunda kaldim. Bu forum ozelinde baska sitelere reklam vs de verilebilir belki.tum tedarikcilerin stoklari surekli guncel tuttugu satis sitesi de yapilabilir.
Bence bu sitede emek olduğu için böyle kalsın 2012 yılından beri faaliyet gösteriyor
Reklam konusu bizi ve değerli forumdaşları tehlikeye atabilir sonuçta ülkemizde yasal olan bir konu değil elektronik sigaralar

• Beğendim
Tepkiler: VCG2023xx

E.D.

E-sigara Meraklısı
Buraya eklemek istediğim bir şey var
Bence forumda özellikle atomizer camları da satışa sunulmalı malum sitede var ama gümrükten geçer mi bilmiyorum ayrıca forum en güvenilir yer en temizi maalsef camlar da çok nadir bulunuyor bi el atsalar iyi sarf malzemede forumun önde gelen hocalarımızdan @Aslanhan hocam belki getirtebilir sitelerine bakmıştım cam vardı ama çeşit azdı denemekten zarar gelmez bence :)

• Beğendim
Tepkiler: Aslanhan

zincir

E-Sigara Tecrübeli
Eski yıllarda vardı yardım amaçlı çekiliş falan. Depremzedeler için bu tarz bir organizasyon yapılırsa katılırım yada satılır parası bağışlanırsa ...

E.D.

E-sigara Meraklısı
Aklıma gelmişken şuda mükemmel bir fikir bence
Atomizerler için ayrı bir satış bölümü açılsın çok daha rahat ulaşırız çeşitlilik artsın
☺️

• Beğendim
Tepkiler: tumtrak

tumtrak

Hic Et Nunc !
ESF Tecrübeli
Merhabalar, Ben de bir kaç şey yazarak katkı sunmak isterim;
Forumun alışverişi konusunda bir çok eksiği var ancak malum ülkemizde yasal olmadığı için, bazı şeylerin göz ardı edilmesine bağladığımı belirtmek istiyorum. Yoksa o kadar çok parlak fikirler var ki, tüm farklılıklarımıza rağmen bir araya gelebileceğimiz , güzel işler yapabileceğimiz ve gittiğimiz yeri yeşillendirebileceğimiz. Benim şahsi olarak ise en büyük özlemim, toplanıp tel, pamuk, boş şişe aldığımız excel'e isim ve adet yazdırdığımız günlerdi. Halen sırf bu amaçla bir araya gelebilecek kişiler için ayrı bir bölüm olmalıydı, düşüncesindeyim.

E.D.

E-sigara Meraklısı
Merhabalar, Ben de bir kaç şey yazarak katkı sunmak isterim;
Forumun alışverişi konusunda bir çok eksiği var ancak malum ülkemizde yasal olmadığı için, bazı şeylerin göz ardı edilmesine bağladığımı belirtmek istiyorum. Yoksa o kadar çok parlak fikirler var ki, tüm farklılıklarımıza rağmen bir araya gelebileceğimiz , güzel işler yapabileceğimiz ve gittiğimiz yeri yeşillendirebileceğimiz. Benim şahsi olarak ise en büyük özlemim, toplanıp tel, pamuk, boş şişe aldığımız excel'e isim ve adet yazdırdığımız günlerdi. Halen sırf bu amaçla bir araya gelebilecek kişiler için ayrı bir bölüm olmalıydı, düşüncesindeyim.
Ah hocam ah aklımda daha çok fikir vardı satış bölümü sosyalleşme düzenleme ama kimse destek çıkmadığı için yazmadım hevesim kaçtı şu en üstteki yazıyı yazmak 1.5 saatimi almıştı…
Neyse ben gene de bunun altına aklıma gelen şeyleri biraz daha yazacağım

Tuncay&Kedileri

E-Sigara Acemi
Ben dert etmiyorum istediği zaman açabilirler.
şöyle açıklıyim misal öyle sokağa çıkarsın gezerken vitrinlere bakarsın hiç aklında yokken fiyat hoşuna gider alırsın şuan vitrin kapalı görmediğim bir ürünüde almak istemem böylece ceza satıcıya kesilmiş olur benim için tasarruf diyebilirim. özünde ben harcamaya gelenim kazanmaya değil :)
Tekrar söyliyim bu link kıymetli bir link bilgi paylaşımı için bu yönden teşekkür ederim.