• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

drog

☾✰ 2die4 ☾✰
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Değişik Sarım Teknikleri ve bazı değişkenleri değiştirerek,
MTL keyfini istediğiniz yere yönlendirmek mümkündür.
Bu değişkenleri daha önce 1-2 mesaj içinde paylaşmıştım,
yoğun istek üzerine tekrar paylaşayım.
Ayrıca kısa kısa açıklamalar da ekleyeyim.
Yapılan bütün açıklamalar MTL için geçerlidir.
Açıklamalar DL veya Hibrit Cihazlar için geçerli olsa da bunlar konu dışıdır.
DL ve Hibritlerle işim olmaz. :D

MTL de Durumu Etkileyen Faktörler --->
1- Atonun Hava Giriş Deliği Çapı veya Hava Yüzüğü Delik Sayısı --> Delik ne kadar küçülürse,
Aroma ve Boğaz Vurumu o kadar artar.
2- Drip Tip İç Çapı ---> Küçüldükçe Aroma ve MTL Keyif artar. İçim keyfine göre
değişmekle birlikte 2,5 ve 3,5 mm arası iyidir.
3- Yanma Odası Tasarımı ve İç Hacmi --> Küçük Hacim ve yukarı doğru Kubbe şeklinde
daralan bir yapı güzel bir MTL keyfi verir. Yanma odasında turbülansın arttırılması da
Aroma ve MTL keyfini arttırır.
4- Sarım Teknikleri (Bitişik Sarım, Aralıklı Sarım, Hafif Aralıklı Sarım vb.) -->
Bitişik sarımda % 10-20 gibi Aroma kaybı yaşanır.
Hafif Aralıklı veya Aralıklı Sarımda Aroma artar.
5- Sarımdaki Tur Sayısı --> Genelde Firma tarafından önerilen veya Kullanıcılar tarafından
bulunan bir durumdur. Cihazın kabul edeceği kadar olmalıdır. Tur Sayısı azaltılırsa Aroma azalır.
Belirli bir yere kadar arttırılırsa Aroma artar. Sayıyı olması gerkenden çok fazla arttırırsanız,
belirli bir sayıdan sonra Aroma Ve İçim Keyfi bozulur. Bunun nedeni en ortada kalan Tellere
besleme yetişemeyeceği için ortadaki 1-2-3 telden kömür Tadı gelir, diğer teller güzel içim verse de,
İçim kötüleşir, Aroma bozulur. 6 tur sarılması gereken Atoyu 10 tur sararsanız bu durumu yaşarsınız.
Özellikle Chain Vaping (art arda ve veya uzun-sık içim) yapanların dikkat etmesi gereken bir konudur.
6- Alttan Sarıma Vuran Hava Tüpünün İç Çapı --> Küçüldükçe Aroma ve Boğaz Vurumu artar,
buhar azalır.
7- Sarımın Aşağıda veya Yukarıda yapılması --> İç Hava Tüpüne yakın sarım yani aşağıda sarımda
Aroma ve Buhar artar, Boğaz Vurumu azalır. Uzaklaştırıldıkça Aroma ve Buhar azalır, Boğaz Vurumu artar.
8- Sarım yapılan Kılavuzun Çapı --> Atonun kabul edeceği ölçülerde klavuz çapı küçüldükçe
Aroma ve Boğaz Vurumu artar. Burada Klavuz Çapı küçültürken, Sarım Tur Sayısını da 1-2 arttırmak gerekir.
9- Kullanılan Tel Çeşidi, Kalitesi ve Çapı --> Tel Çapı artıkça Aroma artar. Çap büyültme olayında
gene Atonun kabul edeceği sınırlar vardır. Mesela 0.28 mm (29 awg) ile 6 tur sarılan bir Atoyu,
bir üst Tel olan 0.32 mm (28 awg) ile 6 tur sararsanız Aroma artar.
Daha kalın tel kullanırsanız İçim Keyfi bozulur.
Şu an 0.32 mm (28 awg) ile 6 tur bir Standart haline geldi mesela.
İlk başlarda Profesyonel Atolarda 0.25-0.28 mm kullanıyorduk.
Teli kalınlaştıra kalınlaştıra 0.32 ye kadar geldik.
Hatta bazı arkadaşlar 0.40-0.50 kullanmaya başladılar.
MTL de çok kalın tel kullanınca Yanık Tadı ve Ohm Düşmesi Problemleri yaşandığından
sonrasında 0.32 mm (28 awg) olarak kendiliğinden bir Standart oluşmuş oldu.
10- Likit Aktarımı ve Likit Besleme (Silica, Pamuk, FF vb.) --> En iyi Aromayı Silika verir.
Sonrasında Sellüloz kökenli FF ve daha sonrasında Pamuklar gelir.
11- Kullanılan Nikotin Dozu --> Nikotin, Likitte Boğaz Vurumunu arttıran
en önemli faktörlerden biridir. Nikotin Dozu arttıkça Likit daha Acı hale gelir
ve Boğaz Vurumu artar. Bu durumdan dolayı Nikotin Dozu düşük Likitlerde
Aroma daha fazla hissedilir, fakat Boğaz Vurumu da azalmış olur.
Nikotinin Boğaz Vurumu etkisi, PG den daha fazladır.
12- VG/PG Oranı --> VG Buharla alakalıdır, PG de Boğaz Vurumuyla alakalıdır.
Yani VG Yüksek içerseniz Buhar artar.
PG Yüksek içerseniz de Boğaz Vurumu artar.
PG nin Boğaz Vurumu etkisi, Nikotinden daha düşüktür.

Son düzenleme:

drog

☾✰ 2die4 ☾✰
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
@drog
hocam sana sigaramo'dan silica alsak bizim için test eder misin?

Alıp kullanın, teste gerek yok.
Yani Silicanın özel bir Testi bulunmuyor.
sigaramo daki USA 3M Nextel XC-116 veya Alman Wolf değildir.
Tahminen Zivipf Silica olabilir.
Bu da iş görür.

drog

☾✰ 2die4 ☾✰
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
hocam bizde zaten zivipf.de'den alacaktık
bu dediklerinizi de bir araştıratım
zivipf kötü müdür?

En iyisi ve en kalitelisi USA 3M Nextel XC-116.
Daha sonrasında Alman Wolf geliyor.
Zibipf te bunlardan sonra 3. gelir.
Yani kötü bir Malzeme değil.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Tepkiler: huseyincavus80

dreams_scenarist

E-Sigara Acemi
En iyisi ve en kalitelisi USA 3M Nextel XC-116.
Daha sonrasında Alman Wolf geliyor.
Zibifp te bunlardan sonra 3. gelir.
Yani kötü bir Malzeme değil.

selamlar benim de ufak bir sorum var. atomizerlerin (clon atomizerler de dahil) içinden çıkan silicalar ile bir deneyiminiz oldu mu? onları kullanmak doğru mudur yoksa sakın kullanmayın gibi bir tecrübeye sahip misiniz?

saint84

E-sigara Meraklısı
arkadaşlar geçenlerde ikinci el spica pro aldım swag 2 ile kullanmak için..elimdeki koko kesmediği için..yanına da MTL Fused Clapton hazır sarım 0,8 ohm tel aldım ancak hiç aroma hissetmiyorum..bu başlıktaki herşeyi denedimbaca yarı;watt değerleri;besleme delik ayarı; hava giriş ayarı..hatta 510 pininin birisinin baş kısmını kesmiş eski kullanan, onu bile takıp denedim..tüm ayarları oynadım..sıfıra yakın aroma..sizce göz ardı ettiğim ne olabilir?acemiyim bu arada :cry.: sorun likitler mi acaba..brad no35

dalininkedisi

E-Sigara Acemi
arkadaşlar geçenlerde ikinci el spica pro aldım swag 2 ile kullanmak için..elimdeki koko kesmediği için..yanına da MTL Fused Clapton hazır sarım 0,8 ohm tel aldım ancak hiç aroma hissetmiyorum..bu başlıktaki herşeyi denedimbaca yarı;watt değerleri;besleme delik ayarı; hava giriş ayarı..hatta 510 pininin birisinin baş kısmını kesmiş eski kullanan, onu bile takıp denedim..tüm ayarları oynadım..sıfıra yakın aroma..sizce göz ardı ettiğim ne olabilir?acemiyim bu arada :cry.: sorun likitler mi acaba..brad no35
başka bir likit ile denediniz mi?

Tapatalk kullanılarak gönderildi

drog

☾✰ 2die4 ☾✰
ESF Veteran
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
selamlar benim de ufak bir sorum var. atomizerlerin (clon atomizerler de dahil) içinden çıkan silicalar ile bir deneyiminiz oldu mu? onları kullanmak doğru mudur yoksa sakın kullanmayın gibi bir tecrübeye sahip misiniz?

Kaliteli Atolardan çıkan Silicalar daha kaliteli olur.
Klonlar tabii ki ona göre olacaktır.
Fakat miktar olarak 1-2 sarımlık olduğu için kullanılabilir.
Çok sıkıntı yaratmaz.

Neptune

E-Sigara Acemi
Hocam bu silika neymiş böyle yav. Toksik madde salgılar mı acaba bu şekilde yakarak temizlemede. Mtl de kullanmayı planlıyorumda bu şekilde yakıp temizleyerek ne kadar süre kullanılır acaba. Yakmak yerine yıkayıp kurutulup da kullanılabilir sanırım pamuk gibi yanmadığı için. Sağlık açısından pamuktan ekstra bir eksisi yoksa almayı düşünüyorum bende. Düşündümde musluk suyunda klor ve mineral olacağı için saf su ile decki komple yıkayıp dry burn yaparak kurutmak daha sağlıklı ve pratik olabilir.

Son düzenleme:

sahanemir

E-Sigara Güru
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Hocam bu silika neymiş böyle yav. Toksik madde salgılar mı acaba bu şekilde yakarak temizlemede. Mtl de kullanmayı planlıyorumda bu şekilde yakıp temizleyerek ne kadar süre kullanılır acaba. Yakmak yerine yıkayıp kurutulup da kullanılabilir sanırım pamuk gibi yanmadığı için. Sağlık açısından pamuktan ekstra bir eksisi yoksa almayı düşünüyorum bende. Düşündümde musluk suyunda klor ve mineral olacağı için saf su ile decki komple yıkayıp dry burn yaparak kurutmak daha sağlıklı ve pratik olabilir.
Çok lifli bir yapıya sahip olduğu için sonradan yıkanır olacağını düşünümûyorum ve dray yaparak da öyle sonsuz kullanamazsın 3 kere gibi olabilir sonra illa ki ki bozuluyor. Mesela ben şimdi klasik olan tayfun gt2 de kullanıyorum şu anda..

SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Neptune

E-Sigara Acemi
Çok lifli bir yapıya sahip olduğu için sonradan yıkanır olacağını düşünümûyorum ve dray yaparak da öyle sonsuz kullanamazsın 3 kere gibi olabilir sonra illa ki ki bozuluyor. Mesela ben şimdi klasik olan tayfun gt2 de kullanıyorum şu anda..

Yanıyor mu yani hocam bozuluyor derken. Deck üstünde yıkanmaz mı bide teli bozmadan

Son düzenleme:

sahanemir

E-Sigara Güru
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Yanıyor mu yani hocam bozuluyor derken. Deck üstünde yıkanmaz mı bide teli bozmadan
Yanmaz kolay kolay fakat illa ki deforme oluyor zamanla sertleşiyor ama yıkama konusunu aslında bilmiyorum denemem de ne gereği var diye düşünürüm, neticede uzun zaman kullanılıyor sonra at yenisini köy zor değil.

Neptune

E-Sigara Acemi

sahanemir

E-Sigara Güru
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Ben eski e.sigara kullanıcısıyım beni bilen bilir o zamanlar almıştım. Hazır sarılı da almıştım onları kullanıyorum şimdi fastec den de almıştım tedarikci arkadaşlardan da da ama onlar yok şimdi artık kullanan yok diye getiren de yok.. Ama hep derim ,eskiler iyidir..