• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
  • Tum uyelerimizin Dikkatine.. Forumun Yeni Adresi: https://www.esfvape.eu/
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

ByMERZiFONLU

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
IMG-20190620-WA0003.jpeg

Uzun zamandır aklımda olan ufak, kullanıcıyı yormayacak, hibrit mod arayışım vardı.
Hatta yerli üreticilerden birinin sayfasına da yazdım fakat geri dönüş alamadım.
Hiç ilgimiz alakamız olmamasına rağmen Viramod da aynı zamanlarda kalyon mod üzerinde çalışıyor ve denemelerini yapıyor olduğunu öğrendim. Kendilerini yeni tanıdığımı ve işlerini iyi yaptıklarını tarafsız olarak belirtebilirim.

Gelelim konumuza, kullanıcının ilgisini çekecek ve soruları yanıtlayacak şekilde yazdım. Hatta @egeyusufbayram dostumun mod hakkındaki sorularından derledim denebilir. Teknik bilgi olmayan bir inceleme olsada gerekeni verecektir..

Benim edindiğim 7075 alüminyum olan malzeme, seçme sebebim elektrik iletim kabiliyetidir.

IMG_20190619_110008.jpg

Kendilerinden 7075 malzeme sertifikası sorduğumda paylaşmaktan çekinmediler. Sertifika ve metal konusunda bilgili olan birisi varsa sertifikayı isteyip, açıklama konusunda destek verebilirsiniz.

Kalyon mod, Basit küçük hafif, 7075 alüminyum malzeme ve hibrit olması dolayısıyla ateşleme hızlı. Gerçi burada hızlı bir tabir, betimlemedir, bu modda hız ölçülemez gibi bir şey.

Fakat Alüminyum vs. paslanmaz çelik derseniz....

SS çoğu metalle karşılaştırıldığında gerçekten zayıf bir iletkendir. Alüminyum ise çok iyi bir elektrik iletkenidir.
Yüksek iletkenliği, hafifliği ve 7075 alüm malzemenin korozyon direnci nedeniyle, yüksek voltajlı enerji hatları genellikle alüminyumdan yapılırmış.

IMG_20190619_110020.jpg

Kullanıcı açısından derseniz "Pilin neyse direk veriyor" denebilir. Direnç oluşturacak birşey yok, sigorta, chip vs. Dolayısıyla iki kat dikkat ve tecrübe ister.

18650 ile çalışıyor,
20 gram altı ağırlık,
Gus Mekanik lerin 18500 kadar boyu var
Colossal dan ince ve kısa
Piconun pilli tarafı Kadar boyu var NEREDEYSE..
Tartım yok tartmadım ama üreticinin sayfasında 17gram gösteren bir resim mevcut.

Alıntı
FB_IMG_1561009405892.jpg

7570 aluminyum uçak larda kullanılan dış kaplama malzemesinden yapılma hafifliği buradan geliyor.

Ayakta duruken ateşlemiyor,
Dün cebimde taşıdım buton gömülü tabana sıfır ateşlemiyor sorun yok.
Birazda kılıfı aşağı indirdim buton içeride kaldı tebir için, cepteyken yada çantada sorun yok,
güvenlik önemli..

IMG_20190619_112628.jpg

Tetiğe basamakta zorlanmadım mıknatısları güzel iki mıknatıs var. 510 Kısa olanlar için ikincisi kalın mıknatıs. Ben biraz daha sert olsun die pile bir kat kağıt bant sardım borunun içinde saha sıkı oturdu, tetik bir tık sert oldu, İyi oldu. Pil Kaplamanız kalınsa oda işe yarar.

7075 te standartta kaplama yapılmamış, sadece finish polish ile metal parlatma cila yapılıyor. Bu malzemenin kendi rengi, ss e göre mat kalıyor..
İlerde kozmetik bozulursa polish ile cila gerekebilir yada boya kaplama birşey yapılabilir.
Ama kılıf orjinal onunla hiç sorun olmaz sanırım.

IMG-20190620-WA0004.jpeg

KF Prime 510 pimi sıfıra sıfır biraz kısa kaldı ama sorunsuz çalıştı. Modun tepe 510 kısmına alttan delrin ile katman yapılmış pilin ortası 510 a denk gelen kısmı sadece açık güzel düşünülmüş..

KF lite 2019, dogy, ubertoot, LPv2, shenray dome2, KF mini V3 sorunsuz yeterli uzunlukta pinle sorun olmadı.

IMG_20190619_112510.jpg

Standartta satılan kalyon mekanik mod modelleri SS 304, Pirinç, Pirinç üzeri cerakote kaplama, ve 7075 alüm olarak kendi sitesinde mevcut fiyatları farklı..

Mekanik modum olsun istiyorsanız çok iyi bir tercih olacaktır. Vira mod's ekibi ilgili arkadaşlar, isteyene destek ve yardımcı olacaktır.

IMG-20190620-WA0019.jpeg

Son olarak kılıfı hand craft olarak işinin ustası bir arkadaştan geliyor. Bendeki rengi itibariyle puro gibi duruyor. Puro gibi tutarak içmek hoşuma gitti..

_20190620_181540.JPG

IMG_20190619_112913.jpg
Edit imla

Son düzenleme:

Frantikk

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Eline sağlık hocam. Hiç mıknatıslı tetik kullanmadım. Yaylıya göre nasıldır sert midir yumuşak mıdır?

Jiabeas

E-Sigara Kullanıcısı
Hosuma gitti siteyide paylassaydın ya . Bu aralar mekanikler kenarda yatıyo gerci cok kullanmıyorumda fiyat ortalama ise alınır. deri kılıfı cok şık duruyo. güzel anlatım olmus .
Genelde ss ve bakır mekanikler pil takmadan bile epey agırlıgı var . Bu aluminyum olanın 20 gr olusuda ayrı güzel el yormadan mekanik.

Kiklonsun

E-Sigara Kullanıcısı
Hosuma gitti siteyide paylassaydın ya . Bu aralar mekanikler kenarda yatıyo gerci cok kullanmıyorumda fiyat ortalama ise alınır. deri kılıfı cok şık duruyo. güzel anlatım olmus .
Genelde ss ve bakır mekanikler pil takmadan bile epey agırlıgı var . Bu aluminyum olanın 20 gr olusuda ayrı güzel el yormadan mekanik.
viramods.com olması lazım yanlış hatırlamıyorsam 150 lira olması lazım kılıflı kargoda içinde ama yanlış hatırlıyor olabilirim.

ByMERZiFONLU

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Eline sağlık hocam. Hiç mıknatıslı tetik kullanmadım. Yaylıya göre nasıldır sert midir yumuşak mıdır?

Üstad benim ikinci mıknatıslı mod diğeri Magneto 3 tü, mıknatıs Magneto ta kalın ve sertti. Bu modda daha ince yapısı itibariyle ve gayet rahat basılabiliryor.. Yaylıya göre avantajlı, kullanılan mıknatıs neodmium mıknatıslar aslında 400 yıl ömürleri var. Kimisi bozulabilir ama yay gibi paslanmaz vs. Görevini iyi yapıyor.
Deri kılıf felan bence işlerine değer vererek yaptıklarını doğrular nitelikte.

Kılıfı yapan arkadaş ta işin ustası, dico, pico, colossal vs. Ürünleri de siparişle yapıyor bildiğim kadarıyla kaliteli ürünleri var..

Hocam forum tedarikçileri malum yazmadım. Ama google yada fb den vira mod yazarak rahatlıkla ulaşırsınız..
Alüminyum konusunda katılıyorum.. Tam şort cebe atmalık.

Kiklonsun

E-Sigara Kullanıcısı
Kılıfı yapan arkadaş ta işin ustası, dico, pico, colossal vs. Ürünleri de siparişle yapıyor bildiğim kadarıyla kaliteli ürünleri var..
pahalıdır el emeği göz nuru muhtemelen. bize gelmez öğrenciyiz ama puma baby almak yerine bu modu alsam kullanabilir miyim diye düşünüyorum nasıl olur ki acemilere. 0.8 ohm klon spica taksam becerebilir miyim acaba? :)

ByMERZiFONLU

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
viramods.com olması lazım yanlış hatırlamıyorsam 150 lira olması lazım kılıflı kargoda içinde ama yanlış hatırlıyor olabilirim.
SS mod dediğiniz fiyattan hocam doğrudur. Diğerleri faklı yazdığım gibi..

egeyusufbayram

E-Sigara Tecrübeli
Harika bir inceleme olmuş emeğine sağlık üstad. Bende dayanamayıp bugün sipariş geçtim. En önemli artıları hafif ve küçük olmasıdır benim için. Elime geçince nacizane fikrimi paylaşırım.
[doublepost=1561050922][/doublepost]Şunu da ilintileyim..

• Beğendim
Tepkiler: Frantikk

ByMERZiFONLU

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
pahalıdır el emeği göz nuru muhtemelen. bize gelmez öğrenciyiz ama puma baby almak yerine bu modu alsam kullanabilir miyim diye düşünüyorum nasıl olur ki acemilere. 0.8 ohm klon spica taksam becerebilir miyim acaba? :)

Dikkatli kullanırsanız neden olmasın.. Tetik alttan ve wat kontrolü olmadığını bilerek araştırıp alın. Bu ayarlar tel sarım omaj ayarı ile yapılır. Hibrit mod tecrübe ve dikkat isteyecektir.

Jiabeas

E-Sigara Kullanıcısı
todd a da yollamıslar incelemiş ss olanı sanırım ingilizcem cok ii deil genel olarak bi baktım . Begenmiş aslında görünüşünü kullanımını falan ama en sonda sonuc oalrak dikkatimi ceken şey mıknatıslı button oldugu için sadece mtl 0.5 ohm üzeri kullanıma uygun oldugunu söylüyor . Ciger cekimde düşük ohmlarda zincir cekim yapıldıgında butonun cok ısındıgını belirtmiş ve eski kalmıs güncellenmesi lazım demiş anladıgım kadarı ile.
Ayrıca fiyat olarak markette daha iyileri alınabilir gibi seyler sölüyor. Tabi biz türkiye olarak o marketteki herseye o fiyata ulasamadıgımızdan orası bizi cok da ilgilendirmio.
Yani mtl kullanım için ufak hafif güzel calısan bi mekanik mod olmus .
aluminyum olanı hafifliginden , kaplama olanıda malzemeden ve renginden hosuma gitti aslında ama ciger kullanımdaki sıkıntısından ve yeni bi mod aldıgımdan sanırım suan alamıcam.

• Beğendim
Tepkiler: ByMERZiFONLU

ByMERZiFONLU

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Bende Ss304 var sadece İon Jr taktığımda sorun yaşadım 510 kısma temas konusunda...
Gayet güzel küçük şık kullanışlı...

Fakir atoların da 510 genelde kısa oluyor. Fakat deck sökerek base nin içine baskı yoluyla 510 pini dışarı çıkartabilirsiniz... Troy troya serisinde bu işlem ile pini dışarı çıkartığımız olmuştur. Jr için geçerli midir emin değilim..

• Beğendim
Tepkiler: BladeHunter

borvi

E-Sigara Acemi
6 yıldır mekanik kullanıyorum, il mekanik modum alüminyum du, alüminyum yumuşak olduğu için dişleri çabuk bozuldu. Bir çok mekanik modum oldu bunlardan biri de 4 nine idi yani mıknatıslı, bu mıknatıslı modda extra dikkat lazım, üç beş ay sonra ısınma ve sürekli ateşleme sonrası mıknatıs özelliğini yitiriyor, ve bir gün bakmışsın cebinde sürekli ateşleme yapar vaziyette mod olmuş ateş gibi,şu anda ise ida mekanik kullanıyorum.
[doublepost=1561131206][/doublepost] 1561131156170637223745.jpg

• Beğendim
Tepkiler: BİÇER

ByMERZiFONLU

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
6 yıldır mekanik kullanıyorum, il mekanik modum alüminyum du, alüminyum yumuşak olduğu için dişleri çabuk bozuldu. Bir çok mekanik modum oldu bunlardan biri de 4 nine idi yani mıknatıslı, bu mıknatıslı modda extra dikkat lazım, üç beş ay sonra ısınma ve sürekli ateşleme sonrası mıknatıs özelliğini yitiriyor, ve bir gün bakmışsın cebinde sürekli ateşleme yapar vaziyette mod olmuş ateş gibi,şu anda ise ida mekanik kullanıyorum.
[doublepost=1561131206][/doublepost] 210430 eklentisini görüntüle

Güzel bir yorum hocam bende uzun süre smok Magneto III kullandım modun mıknatısları ile ilgili sorun yaşamadım. Hatta sattığımda hala sert bir tetik vardı. Ama yorumunuzdan yola çıkarak belki alternatif tetik çalışmaları yapılabilir.. Mesela gümüş yaylı bir tetik sistem bu moda yakışacaktır.

Birde evet alüminyum yumuşak bir metal problem yaratabilir. Bu sebeble 7075 kullanılmış, yazdığım gibi sertifikası mevcut ellerinde, kullanıp göreceğiz.

Ayrıca, Sipariş öncesinde, Kendilerinden bu konuda aldığım cevap ise şöyle, nihai ürün denemelerinde 3 ayın üzerinde 7075 alüm finish hali ile dış yüzeyinde korozyon dahi olmadığı idi.. Tabi tercih meselesi ss tercih edilebilir.

Yinede bir sorun olursa destek vereceklerini düşünüyorum, kısmet..

• Beğendim
Tepkiler: rap06 ve borvi