Uzun zamandır aklımda olan ufak, kullanıcıyı yormayacak, hibrit mod arayışım vardı.
Hatta yerli üreticilerden birinin sayfasına da yazdım fakat geri dönüş alamadım.
Hiç ilgimiz alakamız olmamasına rağmen Viramod da aynı zamanlarda kalyon mod üzerinde çalışıyor ve denemelerini yapıyor olduğunu öğrendim. Kendilerini yeni tanıdığımı ve işlerini iyi yaptıklarını tarafsız olarak belirtebilirim.
Gelelim konumuza, kullanıcının ilgisini çekecek ve soruları yanıtlayacak şekilde yazdım. Hatta @egeyusufbayram dostumun mod hakkındaki sorularından derledim denebilir. Teknik bilgi olmayan bir inceleme olsada gerekeni verecektir..
Benim edindiğim 7075 alüminyum olan malzeme, seçme sebebim elektrik iletim kabiliyetidir.

Kendilerinden 7075 malzeme sertifikası sorduğumda paylaşmaktan çekinmediler. Sertifika ve metal konusunda bilgili olan birisi varsa sertifikayı isteyip, açıklama konusunda destek verebilirsiniz.
Kalyon mod, Basit küçük hafif, 7075 alüminyum malzeme ve hibrit olması dolayısıyla ateşleme hızlı. Gerçi burada hızlı bir tabir, betimlemedir, bu modda hız ölçülemez gibi bir şey.
Fakat Alüminyum vs. paslanmaz çelik derseniz....
SS çoğu metalle karşılaştırıldığında gerçekten zayıf bir iletkendir. Alüminyum ise çok iyi bir elektrik iletkenidir.
Yüksek iletkenliği, hafifliği ve 7075 alüm malzemenin korozyon direnci nedeniyle, yüksek voltajlı enerji hatları genellikle alüminyumdan yapılırmış.

Kullanıcı açısından derseniz "Pilin neyse direk veriyor" denebilir. Direnç oluşturacak birşey yok, sigorta, chip vs. Dolayısıyla iki kat dikkat ve tecrübe ister.
18650 ile çalışıyor,
20 gram altı ağırlık,
Gus Mekanik lerin 18500 kadar boyu var
Colossal dan ince ve kısa
Piconun pilli tarafı Kadar boyu var NEREDEYSE..
Tartım yok tartmadım ama üreticinin sayfasında 17gram gösteren bir resim mevcut.
Alıntı

7570 aluminyum uçak larda kullanılan dış kaplama malzemesinden yapılma hafifliği buradan geliyor.
Ayakta duruken ateşlemiyor,
Dün cebimde taşıdım buton gömülü tabana sıfır ateşlemiyor sorun yok.
Birazda kılıfı aşağı indirdim buton içeride kaldı tebir için, cepteyken yada çantada sorun yok,
güvenlik önemli..

Tetiğe basamakta zorlanmadım mıknatısları güzel iki mıknatıs var. 510 Kısa olanlar için ikincisi kalın mıknatıs. Ben biraz daha sert olsun die pile bir kat kağıt bant sardım borunun içinde saha sıkı oturdu, tetik bir tık sert oldu, İyi oldu. Pil Kaplamanız kalınsa oda işe yarar.
7075 te standartta kaplama yapılmamış, sadece finish polish ile metal parlatma cila yapılıyor. Bu malzemenin kendi rengi, ss e göre mat kalıyor..
İlerde kozmetik bozulursa polish ile cila gerekebilir yada boya kaplama birşey yapılabilir.
Ama kılıf orjinal onunla hiç sorun olmaz sanırım.

KF Prime 510 pimi sıfıra sıfır biraz kısa kaldı ama sorunsuz çalıştı. Modun tepe 510 kısmına alttan delrin ile katman yapılmış pilin ortası 510 a denk gelen kısmı sadece açık güzel düşünülmüş..
KF lite 2019, dogy, ubertoot, LPv2, shenray dome2, KF mini V3 sorunsuz yeterli uzunlukta pinle sorun olmadı.

Standartta satılan kalyon mekanik mod modelleri SS 304, Pirinç, Pirinç üzeri cerakote kaplama, ve 7075 alüm olarak kendi sitesinde mevcut fiyatları farklı..
Mekanik modum olsun istiyorsanız çok iyi bir tercih olacaktır. Vira mod's ekibi ilgili arkadaşlar, isteyene destek ve yardımcı olacaktır.

Son olarak kılıfı hand craft olarak işinin ustası bir arkadaştan geliyor. Bendeki rengi itibariyle puro gibi duruyor. Puro gibi tutarak içmek hoşuma gitti..

Edit imla
Son düzenleme: