• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

cs875

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
C6A67C00-9853-4A60-A000-D77177699458.jpeg
Birkaç konu var ama genel sohbet ve bilgi paylaşım amaçlı olsun;
Gus atomizer, mekanik modları kullanan veya almak isteyenler için görüş ve önerileri buradan paylaşalım
@Mordor Buharcısı @Şahan marka fanatikleri olarak ilgili arkadaşlara haber edersiniz :)
İlk anlıkta benden gelsin bakalım :ThumbsUp.:

@Şahan : kardeşimden alıntı

İlk bildiğimiz Lite grubu atomizer, yüzük de karşılıklı 1.2mm den 6 delik, coil altı 2x1.0mm ve 1x0.8mm totalde 3 delik.

İkincisi zest grubu, yüzük delikleri aynı coil altı 2x1.0mm. İlk grup zest üstte iğne deliği kadar yerden dolum olur, ikinci zest v2 ur denilen modelde likit kontrolü ile kapatalıp açıldığından üstten geniş dolum deliklidir.

Üçüncüsü zest v2.2 urs 5p denilen modeldir. Bu modelin coil altı zest ile aynı 2x1.0 mm ama yüzük de ekstra dan 2 şer adet 1.0mm ufak delikler vardır, dolayısıyla hava girişi bu deliklerle kısılabilir.

Diğeri zest v2.3 denilen yani diğer adıyla 2X0.8mm coil altı delikleri olan modeldir. Bu modelin yüzüğünde karşılıkı 3er deliği olan 3p, ekstra küçük 2 tane 1.0mm deliği olan 5pdir. Coil altı 0.8 olduğundan yüzükteki ayar işlevsizdir ve oldukça sıkıdır.

En yeni gruptan olan minimo 775 coil altı 2x0.77 deliklere sahip ve 5p yüzüklüdür.

Yine yenilerden olan et9 ise 5p yüzüklü ve coil altı 2x0.9 mm dir.

Tbc chimney denilen chimney, gus dışından bir firmanın yapmış olduğu bir chimneydir ve gus ın şekerli yorumlamasını engeller. Türkiye de adı tobacco olarak geçer ama alakası yoktur hocam.

Minimo atomizeri küçülten bir tiny settir, aromada artış sağlanırken buhar sıcaklaşır. Yeni tiny setin aroma yorumlaması değişiktir.

Sıkılık istenirken aromadan fedakarlık etme durumu söz konusudur gus ekibinde, ama boğaz vurumu kanthal vb tellerle mümkün değildir hocam. Tüm atoları aroma odaklıdır.

Başka sorularınız varsa yardımcı olurum zevkle :) konu hayırlı olsun

Benim favorim fotodan da belli olduğu üzere momentous :) bu arada minimo 775 ve momentous v2 harici tüm modelleri kullandım.
0bc655b0d46cdcf057f978f6af5b14e2.jpg

Son düzenleme:

Leo Faonel

* 1907 *

Saldıray Abi

E-Sigara Acemi
Bu arada kiss summer var bende tetik takılıyor çalışmada hiç sıkıntı yok bıraktığımda biryer takılıyor gibi birkaç saniye sonra çıt diye ses gelip normale dönüyor. Yarı basılı kaldığında ateşleme yapmıyor allahtan. :) Birde nasıl parlatıcam bu arkadaşı ? Sayın @Mordor Buharcısı

Mordor Buharcısı

Haklısın hocam
ESF Tecrübeli
Bu arada kiss summer var bende tetik takılıyor çalışmada hiç sıkıntı yok bıraktığımda biryer takılıyor gibi birkaç saniye sonra çıt diye ses gelip normale dönüyor. Yarı basılı kaldığında ateşleme yapmıyor allahtan. :) Birde nasıl parlatıcam bu arkadaşı ? Sayın @Mordor Buharcısı

Hocam tetiği belirli aralıklarla temizlemek gerek. Tetiği parçalarına ayırın, tüm parçaları sirkeli suya atıp bekletin, lakin dikkat edilmesi gereken nokta tetikteki küçük bilyelerin kaybedilmemesi, çarşaf ya da havlu üzerinde yapın ayırma işlemini, daha sonra mikrofiber bezle iyice temizleyin, yayın durumuna bakın eğer fazla bükülmüşse nazikçe gerin yayı.

Parlatma; Vikaul ya da türevleri metal parlatıcılardan edinip mikrofiber bezle iyice parlayana kadar uygulayın.

Sökme işlemleri için;

Saldıray Abi

E-Sigara Acemi
Hocam tetiği belirli aralıklarla temizlemek gerek. Tetiği parçalarına ayırın, tüm parçaları sirkeli suya atıp bekletin, lakin dikkat edilmesi gereken nokta tetikteki küçük bilyelerin kaybedilmemesi, çarşaf ya da havlu üzerinde yapın ayırma işlemini, daha sonra mikrofiber bezle iyice temizleyin, yayın durumuna bakın eğer fazla bükülmüşse nazikçe gerin yayı.

Parlatma; Vikaul ya da türevleri metal parlatıcılardan edinip mikrofiber bezle iyice parlayana kadar uygulayın.
Yedek mod alınca bir deneyeyim. Biraz sakarım mındar olursa modsuz kalmayayım. Bilgi için teşekkür ederim. Bu arada zestleri akıtmadan sarıp kullananlara hep imrenmşimdir.İki kez alıp severek ayrıldım. :D

Mordor Buharcısı

Haklısın hocam
ESF Tecrübeli
Yedek mod alınca bir deneyeyim. Biraz sakarım mındar olursa modsuz kalmayayım. Bilgi için teşekkür ederim. Bu arada zestleri akıtmadan sarıp kullananlara hep imrenmşimdir.İki kez alıp severek ayrıldım. :D

Söküp takması en zor olan tetik bence artemis tetiği diğerlerini rahatlıkla halledersiniz hocam
Forumda güzel bir sarım rehberi var hocam, kolay kolay akmaz aslında :)

orca73

E-Sigara Tecrübeli
Epey eski bir e-cig kullanıcısı ya da çok tecrübeli değilim ancak şunda yakaladığım aroma ve içim keyfine yaklaşan başka bir ato maalesef bulamadım. Kiminin boğaz vurumu daha iyi, kiminin sıkılığı daha ideal ama günün sonunda bakıyorum en çok elimde bu var :)

Saldıray Abi

E-Sigara Acemi
Söküp takması en zor olan tetik bence artemis tetiği diğerlerini rahatlıkla halledersiniz hocam
Forumda güzel bir sarım rehberi var hocam, kolay kolay akmaz aslında :)
uzmanlarına gittim gösterdiler ama biraz hassas gibi geldi. İşe giderken çantama atıyorum titreşimden mi sallanmadan mı bilemedim bir bakıyorum sızmaya başlıyor sonra durmak bilmiyor zaten. Çok üzülmüştüm satarken öyle aroma veren mtl atomizer hiç denemedim açıkçası

Leo Faonel

* 1907 *
Mod nedir hocam ? Sadece merak atty miydi ismi ?

Mod Provari Radius, 40w ve 60w lığı mevcut. Elimdeki mod aşağı yukarı 4 senelik. Ekstra sağlam malzemelerden yapılmış mtl ciler için ömürboyu kullanılacak cinsten. Bir ara canım değişiklik istemişti ama yurtdışında ikinci eli 200-400$ ederken burada 50$ etmez heralde. O yüzden vazgeçtim.

Atomizer da 2,5 yıllık :) gus phenomenon v2.1 oda taş gibi. Bazen baca sıkıştığı için çizikleri mevcut onun haricinde kusursuz.

Ne güzel uzun zaman para harcamamıştım, yine başladım harcamaya. Yok o ato, yok şu mod falan. Aslında sağlam bir setup oldumu fazla gezinmeye gerek yok.

Çok uzattım :)

outlawwanted

E-Sigara Tecrübeli
Ticaret Yasaklı
Bu gus ürünleri efsanede ben bütün esigara alemini takip edebiliyorken bu gus ürünlerinde sürekli kafam allak bullak oluyor yeminle çok serisi var malesef...

Saldıray Abi

E-Sigara Acemi
Mod Provari Radius, 40w ve 60w lığı mevcut. Elimdeki mod aşağı yukarı 4 senelik. Ekstra sağlam malzemelerden yapılmış mtl ciler için ömürboyu kullanılacak cinsten. Bir ara canım değişiklik istemişti ama yurtdışında ikinci eli 200-400$ ederken burada 50$ etmez heralde. O yüzden vazgeçtim.

Atomizer da 2,5 yıllık :) gus phenomenon v2.1 oda taş gibi. Bazen baca sıkıştığı için çizikleri mevcut onun haricinde kusursuz.

Ne güzel uzun zaman para harcamamıştım, yine başladım harcamaya. Yok o ato, yok şu mod falan. Aslında sağlam bir setup oldumu fazla gezinmeye gerek yok.

Çok uzattım :)
20 Dalırs vereyim moda o kadar kullanmışsınız :D bi turda biz binek :D