• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
  • Tum uyelerimizin Dikkatine.. Forumun Yeni Adresi: https://www.esfvape.eu/
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

cs875

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Evet arkadaşlar Flashevapor marka atomizer kullananlar için genel bilgi, görüş , sorun paylaşım

Flash 17 ye Nife30 28ag 2,5mm çap oldukça memnun olduğum sarım resimleri , coil ve pamuklama şeklinde oldukça tepki veren bir ato , kullanıcılar mutlaka coil pozisyonunda - hava deliğine yakın - orta - ve uzak pozisyonda denemeli. Aroma-boğaz dengesinde ayar yapabiliyorsunuz ,
pamuk vcc , hava delik ters tarafına yatırma bu şekil kullanım aroma ve sıkılığa pozitif etki yapıyor
coil kutup vida ortasında üstten ve yandan ortalı şekilde , bacaklar kutup vidalarına iç kısımlardan geçecek şekilde

Orjinal , ulton

f6c6d0afd1d3ab4383ff84666236614e.jpg

3af10bd7a9451270ca07a715456d2ad2.jpg

11700ca9fa5ba4ef5bd717f6c4912fec.jpg

160f050ff88eb3a62ecccc4e0576904f.jpg

Orijinal MTL hava vidaları:
Shenray - orijinal hava vidası tam uyumlu.
Ulton - orijinal hava vidası tam uyumlu.
YFTK - orijinal hava vidası tam oturmasa da görevini yapıyor. Görüntü olarak dışarıda kalıyor biraz.

Orijinal ve klon Fev v4.5 paketlerinin içeriğinde 1.2, 1.4, 2.1mm kit bulunmaktadır, sıkı içim sevenler için sorun yaratabilmekteler.
0.9, 1.0 ve 1.1mm hava vidalarının klonu bulunmamaktadır, orijinal olarak mevcut. Forumda satanlar mevcut.

Sıkılık derecelendirmesi:
Berserker Mini en ufak < FEV 4.5 0.9 < Dvarw 0.8
Dvarw 0.8 afc < Berserker Mini ikinci ~= FEV 4.5 1.0
Sıkı içim sevenler için 0.9 veya 1.0 gayet yeterli gelecektir.

Klon MTL hava vidaları:
YFTK Fev vs(17mm) ve Shenray Fev vs(17mm) hava vidaları YFTK Fev v4.5(23mm) ile uyumlu.

Camlar:
Ulton ve Shenray camları uyumlu. Muhtemelen YFTK ile de uyumlulardır.

Ulton kısaltma kitinin camı:
Boy: 7.5mm
Øiç: 18.5mm
Ødış: 21.5mm

Shenray polikarbon camı:
Boy: 16.5mm

Besleme fitilleri:
Ulton besleme fitilleri Shenray klonu ile uyumlu. Ulton fitil seti ile beraber ince ve kalın oring gelmektedir. Fitiller genel anlamda her klona uyacaktır, oring değişimi gerektirecektir sadece.

//elinizdeki klonlarla ilgili ek uyum bilgisi varsa yazınız, listeye ekler ekler genişletiriz.

Birde 23 klon orjinal ekliyeyim @mehayfi danışmak için gönderdiği resimler
Dlc takılı olan orjinal
İlk iki resim sol orjinal

Vereyim tekrar. Sub-Two klonu da ekledim, Shenray ile bire bir aynı :

v4.5 için bir iki ufak toparlama ekleyeyim, zaman zaman güncelleriz.
  • Özet :
    FEV almak isteyen arkadaşların kafası parçalar dolayısıyla biraz karışabilir. Alacağınız ürünler şunlar :
    • FEV v4.5 Shenray, Sub-Two veya Ulton klonu
    • Ulton besleme fitili (wicks diye geçiyor)
    • En son duruma göre alınacaklar:
      • Orijinal/klon ayrımı olmaksızın paketten çıkan hava vidaları biraz büyük. Sıkı içim seviyorsanız orijinal MTL hava vidası temin edeceksiniz. 0.9 veya 1.0mm çoğu kişiye yetecektir. Forumda satanlar var.
      • Gerçek camlı kısaltma kiti. (chopping kit) Ali'de mevcut, v4.5 için aldığınıza emin olun, vs ve dD olanlar farklı tanklar.
    • Sarım :
      Her tankta olduğu gibi bobini hava vidasından uzaklaştırırsanız (kör kısma yatırırsanız) vurum artacaktır, tersi için azalacaktır.

Bobinin merkezini sıkma vidalarının üst hizasına denk getiriyorum, ki hava vidaları tam o hizaya hava çarpmakta. Doğru sarım diye bir şey yok aslında. Kör tarafa da delik tarafa da yatırabilir ya da merkezde de tutabilirsiniz.

Pamuğu tabana değdirmenin kullanıma bir engeli yok ancak yanma odası ve bacada yoğuşan buhar tabanda birikecektir ve pamuğu tabana değdirdiğinizde bu likiti de pamuğa emdirmiş olacaksınız. Pamuk uzunluğunun, vidaların üzerini örtecek kadar olması yeterlidir. Bahsi geçen bu yoğuşma, her tankta olduğu gibi baca çapından küçük iç çapa sahip ağızlık kullanıldığında artacaktır.

Besleme fitilleri (wicks) ile bile deck merkezine zaman zaman temiz likit birikmesi olayını yaşayabilirsiniz. Böyle durumlarda pamuğu biraz uzun tutup sıkma vidalarının üzerini örttüğüm kısmı iki kat yapıyorum.
    • Resimler :
      https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1-4WMnMCVNPqHOgPCuEt0raB0kfZdsI5d

Buradan sonrası detay, faso fiso.
  • Model farkları :
    • v4.5
      çap 23mm
      6ml
      60mm boy

Kısaltma kiti takılı hali v4.5S olarak geçmekte. 3.5ml kapasiteye ve 52mm boya sahip
      Uzatma kiti takılı hali v4.5L olarak geçmekte. 9ml kapasiteye ve 76mm boya sahip

+ içeren modeller sonradan çıktı. v4.5+ ile v4.5 arasında 1ml kapasite farkı mevcut (topcap çeperindeki atıl alan değerlendirilmiş). Yani v4.5+ 7ml, v4.5S+ ise 4.5ml kapasitesine sahip.

v4.5+ modeli v4.5'ten 1mm daha uzun gözükmekte ama kısaltma kiti takılı halleri ikisinin de 52mm.
    • vs
      çap 17mm
      3ml
      56mm boy
  • Hava vidaları :
    • Orijinal FEV 4.5 MTL hava vidaları:
      Shenray, Ulton ve Sub-Two - orijinal hava vidası tam uyumlu.
      YFTK - orijinal hava vidası tam oturmasa da görevini yapıyor. Görüntü olarak dışarıda kalıyor biraz.

Orijinal ve klon FEV v4.5 paketlerinin içeriğinde 1.2, 1.4, 2.1mm vida bulunmaktadır, sıkı içim sevenler için sorun yaratabilmekteler.
      0.9, 1.0 ve 1.1mm hava vidalarının klonu bulunmamaktadır, orijinal olarak mevcut. Ek olarak satın almak zorundasınız.
    • Sıkılık derecelendirmesi:
      Berserker Mini en ufak delik < FEV v4.5 0.9mm < Dvarw 0.8
      Dvarw 0.8mm < Berserker Mini ikinci ~= FEV v4.5 1.0mm
      Sıkı içim sevenler için 0.9mm veya 1.0mm gayet yeterli gelecektir.
    • Klon MTL hava vidaları:
      YFTK Fev vs(17mm) ve Shenray Fev vs(17mm) hava vidaları YFTK FEV v4.5(23mm) ile uyumlu.
  • Bellcap ve kısaltma kitleri:
    Ulton FEV 4.5 kısaltma kiti (chopping kit) - gerçek camlı bir kit, Shenray ve Sub-Two ile tam uyumlu. Tank boyu 61mm'den 52mm'ye düşüyor. Kapasite 6ml'den 3.5ml'ye düşüyor.
    Ulton FEV 4.5 Ultem bellcap - Shenray ve Sub-Two ile uyumlu
    Steam Tunners FEV 4.5 Ultem bellcap - Shenray ve Sub-Two ile uyumlu
    YFTK FEV 4.5 PEI bellcap - ?
    Önemli: Bellcap bacaları farklıdır, bu yüzden bellcap satın alırken baca ile beraber gelip gelmediğini sorunuz. Piyasada Ultem olmayan, PMMA malzemeden üretilmiş bellcap ürünler mevcut, onlardan alıp içindeki bacayı kullanabilirsiniz.
    Şahsen bellcap yerine kısaltma kitini tavsiye ederim, hem görünüm olarak güzel duruyor hem de gerçek cam olduğu için daha sağlıklı.
  • Camlar:
    Ulton, Shenray, Sub-Two FEV v4.5 polikarbon(PC) camları uyumlu. Muhtemelen YFTK ile de uyumlulardır.

Ulton FEV 4.5 kısaltma kitinin camı(gerçek cam):
    Boy: 7.5mm

Shenray FEV 4.5 polikarbon(PC) camı:
    Boy: 16.5mm
  • Besleme fitilleri:
    Ulton FEV 4.5 besleme fitilleri Shenray ve Sub-Two FEV v4.5 klonu ile uyumlu. Ulton fitil seti ile beraber ince ve kalın oring gelmektedir. Fitiller genel anlamda her klona uyacaktır, oring değişimi gerektirecektir sadece.
  • Yedek parçalar :
    3x O-Ring 18x1 chamber, socket (18x20x1)
    2x O-Ring 19x.1.5 chamber parts
    1x O-Ring 10.5x1 air duct top
    2x O-Ring, 6x1 lower air duct, Drip Tip
    2x screws M2x3 heating wire mount
  • Kutudan çıkanlar ne işe yaramakta ? :
    İğne: Silika sarım için, silikaya geçirip etrafına tel sarılıyor.
    1 cent: Kutudan çıkan 1 cent ebatındaki aparat likit haznesini tamamen sökmek için. Yerine 25 kuruş da kullanabilirsiniz.
    Bu ikisini kullanım kitapçığında da göreceksiniz zaten.
  • Kullanım kitapçıkları:
    https://www.flash-e-vapor.de/shop_content.php/coID/41/product/Instruction-manual-download
//liste zaman zaman genişletilecektir.

@delicates
@tolgaafsar
@XanaX
@hasakcicek
@Şahan
@hyilmaz1980

Gaslan

Endless Wonder
YTFK V4.5 klonu ile aranıza katılacağım bende, kargo şu an yolda, beğenirsem orjinalini almayı düşünüyorum. Geldiği zaman mesh v.b. konularda sorularım olacaktır :).

Gaslan

Endless Wonder

Gaslan

Endless Wonder

hasakcicek

E-Sigara Güru
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
YTFK V4.5 klonu ile aranıza katılacağım bende, kargo şu an yolda, beğenirsem orjinalini almayı düşünüyorum. Geldiği zaman mesh v.b. konularda sorularım olacaktır :).

dostum hayırlı olsun :) güzel ato, güzel :) azicik değisik sadece, mesh işi en kolayi

obayar

E-sigara Meraklısı
bu atomizerin bigaz vurumu iyi ama aroması orta diyorlar.benim icin aroma en onemlisi.bana uymazmı yani?

Gaslan

Endless Wonder
dostum hayırlı olsun :) güzel ato, güzel :) azicik değisik sadece, mesh işi en kolayi

Değişik olmasına vuruldum bende. İlk gördüğümde "bu ne la böyle" dedim. Sonra aykırılığı, kendine has duruşu, o asaleti beni benden aldı. Bunları ato için söylüyorum bu arada :D:D:D

hasakcicek

E-Sigara Güru
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Değişik olmasına vuruldum bende. İlk gördüğümde "bu ne la böyle" dedim. Sonra aykırılığı, kendine has duruşu, o asaleti beni benden aldı. Bunları ato için söylüyorum bu arada :D:D:D

tabe tabe :D:D

ama şaka bir yana, kesinlikle vazgeçemeyecegim ato , daha bunun üstünde @cs875 üstadla mesh calişcez, becerebilirsem :ROFLMAO.:

Gaslan

Endless Wonder
  • Beğendim
Tepkiler: Dante13

cs875

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
bu atomizerin bigaz vurumu iyi ama aroması orta diyorlar.benim icin aroma en onemlisi.bana uymazmı yani?
sadece aroma için gus serilerine bakın size daha uygun olur , flash 17 aroma boğazda dengelidir , aromayı net verir süslemez fazla içimi keyifli gün boyu kullanımda yormaz

cs875

E-Sigara Profesör
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
Atoyu almadan önce araştırırken şöyle bir şey buldum. Atoyu beğenirsem bunu alayım diyorum. Mesh, ıvır zıvır uğraştırmaz tahminim.
https://www.flash-e-vapor.de/shop/Stainless-steel-wicks_p1191.html
var bende oldukça verimli , yalnız pg %70 likitlerde aşağıya çok likit basıyor , dışa akıtma yapmıyor ama fokurdama vs oluyor onun için aparatlardan birinin iç deliğine pamuk geçirince çözülüyor , normal vg likitlerde sorunsuz

hasakcicek

E-Sigara Güru
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli

Gaslan

Endless Wonder
var bende oldukça verimli , yalnız pg %70 likitlerde aşağıya çok likit basıyor , dışa akıtma yapmıyor ama fokurdama vs oluyor onun için aparatlardan birinin iç deliğine pamuk geçirince çözülüyor , normal vg likitlerde sorunsuz

Mesh hiç almadım, kullanmadığım için çekiniyorum, o yüzden bu parça daha cazip geliyor şimdilik. Ato ilk geldiğinde içinden çıkan iple kurulum yapıcam umarım problem çıkarmaz. Sonrasında da bu parçayı alayım diyorum.

• Beğendim
Tepkiler: Dalii7