Çokca aldığım sorulardandır..
Benim gibi fiziği,kimyası(ohm kanunlarına girmeden)ı zayıfların anlayacağı şekilde yazayım dedim
Yüksek ohm:Telin çabuk ve hızlı kızarmasına sebep olur..Kısa süreli puf ve orta seviye buhar olanağı sağlar..
Yüksek ohmda uzun puf , hızlı ve çabuk kızarım olacağından yanık tadına sebep olur.
Düşük ohm:Yüksek ohm un tam tersi orta zamanllı kızarmaya sebep olur.Uzun puflu içim sevenler için idealdir.Bol buhara olanak sağlar.
Hangi durumda yüksek ya da düşük ohm alırız?
İnce tel kullanırsanız 5-6 tur ya da kalın teli 7-8 tur yaparsanız ohm yüksek çıkar.
Kalın tel kullanır ve kısa turlar(4-5 tur) yaparsanız düşük ohm çıkar..
Çok SADE ve BASİT olarak yazmak içimden geldi..Ekleme yapmak isteyen buhardaşlarımız BASİTCE ekleme yaparsa da iyi olur..
Faydası olursa NE MUTLU BANA..
2 farklı ohm ve aynı watt daki durum arkadaşlar.
1-40 w 0,39 ohm griffindeki ısınma zamanı ve durum
Düşük ohm da daha geç ısınma görülmekte
2-40 w 0,95 ohm cthulhu mtl ısınma zamanı ve durumu
Yüksek ohm da daha hızlı ısınma görülmekte hatta pamuk yandı
Benim gibi fiziği,kimyası(ohm kanunlarına girmeden)ı zayıfların anlayacağı şekilde yazayım dedim
Yüksek ohm:Telin çabuk ve hızlı kızarmasına sebep olur..Kısa süreli puf ve orta seviye buhar olanağı sağlar..
Yüksek ohmda uzun puf , hızlı ve çabuk kızarım olacağından yanık tadına sebep olur.
Düşük ohm:Yüksek ohm un tam tersi orta zamanllı kızarmaya sebep olur.Uzun puflu içim sevenler için idealdir.Bol buhara olanak sağlar.
Hangi durumda yüksek ya da düşük ohm alırız?
İnce tel kullanırsanız 5-6 tur ya da kalın teli 7-8 tur yaparsanız ohm yüksek çıkar.
Kalın tel kullanır ve kısa turlar(4-5 tur) yaparsanız düşük ohm çıkar..
Çok SADE ve BASİT olarak yazmak içimden geldi..Ekleme yapmak isteyen buhardaşlarımız BASİTCE ekleme yaparsa da iyi olur..
Faydası olursa NE MUTLU BANA..
2 farklı ohm ve aynı watt daki durum arkadaşlar.
1-40 w 0,39 ohm griffindeki ısınma zamanı ve durum
Düşük ohm da daha geç ısınma görülmekte
Yüksek ohm da daha hızlı ısınma görülmekte hatta pamuk yandı
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: