• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
  • Tum uyelerimizin Dikkatine.. Forumun Yeni Adresi: https://www.esfvape.eu/
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

utkucanc

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Web sitesi
cansizcan.blogspot.com.tr
Yetkililere sesleniyorum @BUHAR6 ya Çılgın Esigara Profesörü tagı verilmesini istiyorum 😂

• Haha
  • Beğendim
Tepkiler: YALAN ve BUHAR6

utkucanc

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Web sitesi
@BUHAR6 likiti evde unuttuğumda otomatik getirecek bir cihaz isteyebilir miyim? Daha mesai bitişine 1 saat var ve kalan likitim ektedir...

IMG-20230722-WA0013.jpeg

utkucanc

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Web sitesi

BUHAR6

E-Sigara Kullanıcısı
Kod yazımı ve kabloları devreleri toparladıktan sonra bu projenin de sonuna geleceğim. Aklımda 1-2 proje daha var ama biraz ara vereyim bitirince.
Bazı hız ivme denemeleri yaptım. Kabarcıklar mükemmel. :) On yüz milyon tane. :)
İyi akşamlar cümleten.

xks51

E-sigara Meraklısı
Bir şey dicem fikrimi ifade ediyorum sadece ve diyorum ki bu sallama karıştırma işine geçmişte ayırdığım vakitlere acıyorum. Neden mi, çünkü mıknatıslı motorlu düzenekler kurdum, pipet ucunu bükerek motora taktım, kavanoz kapağı deldim, mıknatısla elektrik enerjisiz karıştırıcılar yaptım ama heyhaat her biri o anlık verdiği 'oluyor galiba' zevkinden başka bir şeye yaramıyormuş. Neden mi, nedeni açık içine aroma koyduğunuz baseyi şöyle 15 saniye elde çalkalayıp bırakınca zaten o aroma kendiliğinden açılıyor. Nüfuz ediyor her yere. Geçmişimdeki boş işler sıralamasında ilk 3'e girebilecek bir olay bu karıştırma kısmını sorun edip gerek mekanik gerekse elektronik aksamlarla karıştırıcılar icat etmek... Mazur görün ama karıştırıp karıştırıp bolca karıştırıp likitiniz için iyi bir şey yaptığınızı sanıyorsunuz fakat değil. Likiti likit yapan, tat ve lezzet veren, içince mesut eden karıştırmak değil; demlemek. Beklemek. Sabırla... İşte o vakit güzel oluyor likit.

xks51

E-sigara Meraklısı
Ha ben illa karıştırcam diyorsanız likiti sarıp sarmalayın, güzelce kundaklayıp çamaşır makinesine deterjansız bir şekilde 1000 devirde atın, icatlara gerek kalmadan çamaşır makinesinde iyice karışıyor. Tabii yumuşak bi şey sarın etrafını çarpmanın etkisiyle çatlamasın.

• Haha
Tepkiler: BUHAR6

BUHAR6

E-Sigara Kullanıcısı
Bir şey dicem fikrimi ifade ediyorum sadece ve diyorum ki bu sallama karıştırma işine geçmişte ayırdığım vakitlere acıyorum. Neden mi, çünkü mıknatıslı motorlu düzenekler kurdum, pipet ucunu bükerek motora taktım, kavanoz kapağı deldim, mıknatısla elektrik enerjisiz karıştırıcılar yaptım ama heyhaat her biri o anlık verdiği 'oluyor galiba' zevkinden başka bir şeye yaramıyormuş. Neden mi, nedeni açık içine aroma koyduğunuz baseyi şöyle 15 saniye elde çalkalayıp bırakınca zaten o aroma kendiliğinden açılıyor. Nüfuz ediyor her yere. Geçmişimdeki boş işler sıralamasında ilk 3'e girebilecek bir olay bu karıştırma kısmını sorun edip gerek mekanik gerekse elektronik aksamlarla karıştırıcılar icat etmek... Mazur görün ama karıştırıp karıştırıp bolca karıştırıp likitiniz için iyi bir şey yaptığınızı sanıyorsunuz fakat değil. Likiti likit yapan, tat ve lezzet veren, içince mesut eden karıştırmak değil; demlemek. Beklemek. Sabırla... İşte o vakit güzel oluyor likit.
🙂 Eyvallah. Geç gördüm kusura bakmayın.
Şöyle izah edeyim. Bu cihaza rağmen muhtemelen yine elimle biraz çalkalayıp dediğiniz gibi sabırla demlenmesini bekleyeceğim ilerleyen gunlerde. Hani demişsiniz ya kendinizin boş işler sıralamasında yeri var diye. Hah. Tam da o işte. Boş iş.
Gün boyu yoğun tempolu iş hayatımdan arta kalan boş vakitlerimde bu tür işlerle uğraşmak (boş olduğunu da biliyorum bu arada) benim terapim gibi. Akşamları TV izlemem, film izlemem, kahveye gitmek gibi işlerim de yok. Dediginiz gibi daha kolayca halledebilecek bir iş için (yillardir elimle calkalarim) bu kadar abartılmış duzeyde mekanik elektronik yazılım falan işlerle uğraştığım anlar, zaten zor olan ve bugünlerde zorlasmaya devam eden hayatimda benim için tek iyi hissettigim anlar. Yav nedir, uzaya roket mi gönderiyoruz hayırdır, bu ne kadar gereksi bir ise luzumundan fazla çaba? 😂 derseniz de kesinlikle haklısınız.
Ortaya bir fikir soyledim. Bazı arkadaşlarımızın da ilgisini görünce devam ettim aslında. Bitireyim dedim ilk defa bir projeyi. İlk defa diyorum, buna benzer Zihni Sinir projelerden yarım kalmış bir sürü var bende. 🙂
Aletin ticari bir amacı yok. Dediğim gibi hobi bu. Hayal ettiğim bir şeyin hayata geçmesi, vücut bulması beni en çok tatmin eden şeyler arasında. Tasarımı seviyorum. Her yanıyla. Bu arada mesleğim de değil. Tamamını, her ayrintisini kendim öğrendim. Seviyorum ne yapayım. 🙂
Lütfen bu kadar dert etmeyin siz de. Dediğim gibi. Bir zaman sonra elle 3-5 gün calkalayip demlemeye devam edeceğim ben de. 😂
Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

utkucanc

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Web sitesi
  • Haha
Tepkiler: BUHAR6