• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

reix

E-sigara Meraklısı
Ahali merhaba,

3 gündür yeni edindiğim dicodes chip li cihazımı tc mod da kullanmaya çalışıyorum. Konu hakkında bayağ araştırma yaptım ama net bilgiler edinemedim. Elimde @Aslanhan dan temin ettiğim aşağıdaki teller mevcut.
  • zivipf nife30 26ga (TCR 520)
  • temco ss316L 26g (TCR 92)
Şimdi şöyle bir sorun yaşıyorum ve doğal olarak kafam karışıyor.

Mevcut sarımım zivipf nife30 26GA ile 2,5mm 6 tam tur ohm değeri ise 0,11 (mod kaynaklı bir sorun olabilir diye 2 farklı modda ohm değerini kontrol ettim)

www.steam-engine.org sitesinden nife30 (Resistherm TCR) seçerek ve elde etmek istediğim ohm değerini (0,11 ohm) girdiğimde bana tam tur sayısının 4 tur olması gerektiğini gösteriyor. Doğal olarak insan ne alaka diye düşünüyor.

Yine aynı sitede bu sefer nife30 (StealthVape) seçerek, yukarıdaki sarım değerlerimi girdiğimde 0,11 ohm için bana 6 tam tur sonucunu veriyor. Şimdi elimdeki tel zivipf nife30 mu yoksa stealthVape nife30 mu. Ayrıca stealthVape nife30 telin tcr değeri 500, zivipf nife30 telin tcr değeri 520. Şimdi bu durumda moda tcr olarak ne girmeliyim 520 mi 500 mü?

Bu durumda aklıma 2 tane olasılık geliyor. Elimdeki tel zivipf değil stealthVape veya www.steam-engine.org sitesi nife30 için yanlış hesaplama yapıyor.

Aynı testi temco ss316L yaptığımda www.steam-engine.org sitesindeki değerler ile uyuşmakta, herhangi bir sorun yaşamadım.

Siz tc modda hangi teli tercih ediyorsunuz? Ben şuan zivipf nife30 kullandığımı düşünüyorum. Maalesef elimde de 10m kadar var.

Bu tc modda kullanılan tellere dryburn yapılmıyor deniyor. Tel ile 4ml likit bitirdiğimde kapkara oluyor. (likite ait tortular kalıyor galiba). Isı modunda kullanılan tellerde bu normal mi? Bu teli her gün değiştirmek mi gerekir veya ne kadar süre temizlenerek kullanılmalı (180C de ısıtarak metal coil temizleme fırçası ile temizleyip 1 hafta 1 ay kullanılabilir mi?)

Üşengeç bir insan olduğum için 1 haftada bir pamuk değiştiririm, 1 ayda bir tel değiştirirm diye ısı moduna geçtim ama her 4ml de bir tel sarımı ve pamuk değiştirme işlemi yapmak gerekiyorsa bu iş benlik değil. Sizin önerileriniz nedir?

Son düzenleme:

Yigitku85

E-Sigara Acemi
Mesela flash atomizer hayranıyım. ohm okuma konusunda yftk klonu da orjinali de çok iyidir. Fakat besleme ayarı yok. O zaman da dlc fitilleri çıkarırdım. fitil yerine toplu iğne etrafına sardığım mesh leri fitil yerine kullanırdım ki besleme azalsın. O zaman yaz aylarında 70/30 likiti sorunsuz bir şekilde tc kontrolde kullanırdım. Veya pamuğu yastık şeklinde fitilleri iyice kapatacak şekilde sarardım. Ama dediğim gibi mesela 220 dereceye ayarladın atomizer en fazla 200 dereceye çıktı. Bu insanı rahatsız etmezse bu dediklerimi yok sayabilirsiniz. Ama benim için kabul edilemez olduğundan her atomizere göre bir yöntem belirlerdim. Ama dediğim gibi atomizer zerre ohm atlaması yapmayacak. belirttiğim sarımlar sorunsuz atomizerlerde ilk sarımda soğukken zivipf ise 0.19, stealtvape tel ise 0.20 vermiştir. Flash da yarım tur daha fazla atıyorsun 0.21 olurdu.

Keyiflidir ısı kontrol güzel bir atomizer ve dicodes ile. alışınca vazgeçmesi zor. aroma kanthaldan iyi vurum kanthaldan iyi. aroma ve vurum konusunda özel yapım clapton teller yerini tutabilir bana göre. ss430 kullandım sorunsuzdu ama nife 30 un tadını vermedi bana. ss316 ise bana göre ısı kontrol için performanslı değil her ne kadar tc de kullanılabilse de. TCR değeri yüksek olacak performans için. ki bu tellerde her ateşleme yaptığında ohm değişiyor. makina zaten bu ohm değişikliklerini sıcaklık olarak algılıyor.

Bir de bu tellerde daha önce yazan üstatlar olmuştur ama dryburn kesinlikle yapmamak gerek. ısı kontrolde pamuk olmadan yapılan ateşlemelerin de bir faydası yok. telin üzerindeki likit tortusunu atamazsınız. tel fırça edinin. suyun altında fırçalayın tertemiz olur.

Son düzenleme:

reix

E-sigara Meraklısı
@Yigitku85 hocam bunlar ısı kontrole yeni başlayan biri için çok güzel ve önemli bilgiler. Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Şuan elimde 26ga nife30 var biter bitmez tavsiye ettiğiniz gibi 28ga 7 tur sarım ile deniyceğim. Bu arada ısı kontrolünü bayağ sevdim, her puff da aynı aroma aynı lezzet. Bir tank sonrası pamuğu kontrol ettiğimde pamuğun yanmadığını görmek beni çok mutulu ediyor.