• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
  • Tum uyelerimizin Dikkatine.. Forumun Yeni Adresi: https://www.esfvape.eu/
  • Tüm üyelerimizin dikkatine!. Forum harici "Facebook, Whatsapp, İnstagram vb." Sosyal oluşumlara, üye davet etmek ve davet talebinde bulunmak yasaktır.

Forum kurallarini okumak icin tiklayiniz.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

mandalorian

E-Sigara Tecrübeli
Peki 15 veya 18 nic eklersem fazla olur mu? Ayrıca, %70-30 olmasının sebebi nedir?
70/30 ara oran gibi düşünebilirsiniz

DL 90/10 80/20 gibi düşünün
MTL 60/40 50/50 gibi düşünün

Nikotin oranına göre 70/30 hem DL hem de MTL içimi gerçekleştirilebilir

• Beğendim
Tepkiler: etiennelantier

AngelEyes

E-sigara Meraklısı
Peki 15 veya 18 nic eklersem fazla olur mu? Ayrıca, %70-30 olmasının sebebi nedir?
tamamen sizin beklentinize bağlı nic oranı.Ben arkadaşlarımda denediğim bi kombinasyon söyledim tamamen size uyacak diyemem ama genelde beğenilir.Ben bu şekilde başlayıp 9la devam etmiştim yeri geldi sert bile geldi 9mg.

Cnkzty

E-sigara Meraklısı
Herkese Merhaba,

Elektronik sigaraya yeni başladım. Şu an bishop mtl ve 60-40 aromalı hazır likit kullanıyorum; 12mg yetiyor, 9 mg biraz az geliyor. Sek Nbase geçmek istiyorum.

Carlo vg ve siegfried nikotin kullanıcam, fakat pgye ve nikotin oranına karar veremedim. Pg alerjim olmadı, merck mi oleon bio pg mi tercih etmeliyim, hangisinin boğaz vurumu daha iyidir? Alerjim olmasa da, oleon pg kullanmak daha sağlıklı mıdır?

Bana normalde aromalı likitte 12 mg nikotin yetiyor, siegfried nikotinin diğer nikotinlerden daha sert olduğu söylenmiş. Siegfriedda 12mg mı 9mg mı tercih etmeliyim?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:

burucu08

E-sigara Meraklısı
Geçenlerde nikotinsiz ve Aromasız n base içtim sadece buhar çıkartıyor tat koku boğaz vurumu yok tabi nikotin olmadığı için 🤣

• Beğendim
Tepkiler: adige16

Cnkzty

E-sigara Meraklısı
Herkese Merhaba,

Elektronik sigaraya yeni başladım. Şu an bishop mtl ve 60-40 aromalı hazır likit kullanıyorum; 12mg yetiyor, 9 mg biraz az geliyor. Sek Nbase geçmek istiyorum.

Carlo vg ve siegfried nikotin kullanıcam, fakat pgye ve nikotin oranına karar veremedim. Pg alerjim olmadı, merck mi oleon bio pg mi tercih etmeliyim, hangisinin boğaz vurumu daha iyidir? Alerjim olmasa da, oleon pg kullanmak daha sağlıklı mıdır?

Bana normalde aromalı likitte 12 mg nikotin yetiyor, siegfried nikotinin diğer nikotinlerden daha sert olduğu söylenmiş. Siegfriedda 12mg mı 9mg mı tercih etmeliyim?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.
Pg ve nikotin tercihi konusunda düşünceleriniz nedir?

Flux

E-Sigara Acemi
30-70 ve arada 50-50 mtl 10 12 watt bear wilmar kullanıyorum 3 mg burun ve geniz akıntısı oluyor sizce sebeb nedir tavsiye var mı ? Çok kullanıyorum elimden hiç düşmez.

dolmoyan

E-sigara Meraklısı
Hocam en az 12 mg frebase olmalı. Salta bulaşmanızı tavsiye etmem. Podda kullanacağınız için 60/40 veya 50/50 olmalı. Carlo vg-Bio Pg-Sieg nik. tavsiye ederim. Ürünleri ilke kimyadan alabilirsiniz.
Selamlar,

Xros 3 pod 1.0 ohm da Nasty Bronze 20 mg salt kullanıyorum fakat aroma ve şekerli tattan çok sıkıldım. Freebase e geçmek istiyorum. Carlo,bio,sieg 12 mg kombinasyonu iyi gibi. Fakat vg/pg oranına karar veremedim. 60/40 50/50 farkı nedir?

ugurland

E-Sigara Acemi
Selamlar,

Xros 3 pod 1.0 ohm da Nasty Bronze 20 mg salt kullanıyorum fakat aroma ve şekerli tattan çok sıkıldım. Freebase e geçmek istiyorum. Carlo,bio,sieg 12 mg kombinasyonu iyi gibi. Fakat vg/pg oranına karar veremedim. 60/40 50/50 farkı nedir?
Hocam likitin vg/pg değeri; pg akışkanlığı, aroma iletimini, boğaz vurumunu sağlarken vg buhar üretimi sağlar yoğundur. Podlarda kullanılan mtl coillerin genelde besleme delikleri küçüktür bu sebeple yüksek vg likitlerde beslemede yetersiz kalır aroma düşer coil çabuk yanar. Yani yaz aylarında 60/40 kullanabilirsiniz ama kış aylarında soğuktan dolayı yoğunluğu artacağı için 50/50 daha uygun olur.
Ekleme: Bu değişkenlerin merkezinde coilin ohm değeri büyük önem taşır. 06 ohm bir coilde 70/30-80/20 kullanılabilir hatta 50/50 oranlarda sızıntı, likit sıçratma gibi sorunlar çıkarabilir. 1 ve üzeri dirençlerde 50/50 uygundur.

Son düzenleme:

Darth Vapor

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Son zamanlarda aldığım aromaların neredeyse tamamı bir sebepten rahatsız ettiği için (içerikten farklı tatlar, aşırı şeker, vs.) mecburen ben de kulübe katıldım bugün. (Safir Gold Nbase, 12mg, 60/40)

destini

E-Sigara Acemi
Aroma dert. Yolun sonu sek nbase
Az miktarda aromanın bile zararlı olduğunu düşünüyorum - ki az miktarda kullanırım. Ona rağmen tuvaletteki o pis aroma kokusu az çok demeden aromayı kesinlikle terk etmenin en mantıklı yol olduğunu gösteriyor. Yıllar önce aromanın sağlığım üzerindeki etkileri nedeniyle bu mereti bırakmıştım. Sonradan sek içime eser miktarda aroma karıştırma çabalarının olumlu olacağını düşündüm. Ancak inanın o bile dokunuyor bünyeme. Tek çare Carlo VG + Saf su + Sieg 9 mg (benim bünyemin kabul ettiği). Sonunda herkes benzer bir yola girecektir, eminim :) Herkesin tez vakitte her türlü kötü bağımlılıktan kurtulmasını diliyorum.

• Beğendim
Tepkiler: Murat Y.

FortyFour

E-Sigara Acemi
Az miktarda aromanın bile zararlı olduğunu düşünüyorum - ki az miktarda kullanırım. Ona rağmen tuvaletteki o pis aroma kokusu az çok demeden aromayı kesinlikle terk etmenin en mantıklı yol olduğunu gösteriyor. Yıllar önce aromanın sağlığım üzerindeki etkileri nedeniyle bu mereti bırakmıştım. Sonradan sek içime eser miktarda aroma karıştırma çabalarının olumlu olacağını düşündüm. Ancak inanın o bile dokunuyor bünyeme. Tek çare Carlo VG + Saf su + Sieg 9 mg (benim bünyemin kabul ettiği). Sonunda herkes benzer bir yola girecektir, eminim :) Herkesin tez vakitte her türlü kötü bağımlılıktan kurtulmasını diliyorum.
2018 den beri aroma ve pg kullanmıyorum. En temiz yolun bu olduğunu kendimde farkettim.

Cnkzty

E-sigara Meraklısı
Vg ve saf suyu nasıl bir oranla kullanıyorsunuz?

• Beğendim
Tepkiler: destini

destini

E-Sigara Acemi
Vg ve saf suyu nasıl bir oranla kullanıyorsunuz?
30 ml VG'yi 1.5 ml saf su ile karıştırıyorum. 3 ml de denedim ama deneyimlerim sonucu en iyisi 1.5 - 2 ml arası bir ölçü. Cihaza bir sıkıntısı yok, hatta coil ömürlük kabul ediyor bu karışımı :)

• Beğendim
Tepkiler: Cnkzty

Cnkzty

E-sigara Meraklısı
30 ml VG'yi 1.5 ml saf su ile karıştırıyorum. 3 ml de denedim ama deneyimlerim sonucu en iyisi 1.5 - 2 ml arası bir ölçü. Cihaza bir sıkıntısı yok, hatta coil ömürlük kabul ediyor bu karışımı :)
Teşekkürler. Sipariş verirken Gliserin&Glikol seçip Carlo %100 vg %0 pg 9mg nikotin mi seçiyorsunuz? Tek gliserin seçtiğiniz zaman nikotin ekleyemiyorsunuz galiba.

• Beğendim
Tepkiler: destini