• -Forumdan satın alınan 2. el ürünler forum içinde veya dışında üzerine kâr eklenerek satılamaz. Bu durumun tespiti halinde üye forumdan 1 hafta süre ile uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişleri 3 ay süre ile yasaklanır. Bu ihlalin tekrarı halinde üye forumdan 1 ay uzaklaştırılır ve satış forumlarına girişi 6 ay süre ile yasaklanır. Bu kuralın 3. kez ihlal edilmesi halinde üye forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.
ESF' ye Hosgeldiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek icin uye olunuz.
Kayıt Ol

teos

E-Sigara Tiryaki
ESF Tecrübeli
Arkadaşlar,

Amacım, 50 yaş ve üstü, uzun süreliğine analog sigara içmiş ve e-sigaraya geçiş yapmış arkadaşların tercrübelerini paylaşması.

Daha önce, kendimi tanıtmıştım, buraya da kopyalıyorum :

"Merhaba,

Hem kendimi anlatmak, hem de bugüne kadar yaptığım araştırmaları aktarmak adına biraz uzun bir yazı olacak, umarım sıkmaz.

57 yaşındayım. 16 yaşımdan beri sigaraya içiyorum. Tek tük babamdan çalma ile başlayan içiciliğim, Üniversite yıllarında Birinci, Bafra, Samsun, Maltepe, Tekel2000, Marlboro, Camel ile devam etti. Arada puro ve pipo denemelerim oldu. "Abi yeni bir sigara çıkmış, teki bile kafa bulduruyormuş " dedikleri Gitanes'dan bir paket bitirdiğimde hani nerede, bir şey olmadı dediğimi hatırlıyorum. 40'lı yaşlarda, 10 yıl ara verdim. Bir seyahette, hayatında ağzına sigara koymamış kadın arkadaşlarımın puro içtiğini görmek tekrar tetikledi, ne olacak günde kaliteli bir puro içerim ile başladım ama sonu hüsran oldu gene paket paket sigaralara döndüm.Arada bir 3 yıl daha ara verdim, gene olmadı. Güzel bir ortamda yakılan tek Camel yeni içiciliğimin başlangıcı oldu.

10 gün öncesine kadar 0,1 mg nikotin ihtiva eden Kent White ve Davidoff One ile devam etti bu süreç. Her nasılsa bir dostumun Facebook'ta e-sigara hakkında söylenenler yalan demesi, beni araştırmaya yöneltti.

Genel alışkanlığımdır, bilmediğim bir konuda internetin sağladığı imkanları kullanarak uzun araştırma yapmasını severim, hele de konu yeni teknoloji olunca.
Saint Google sağolsun, oldukça fazla döküman, rapor okudum ve ilk e-sigara siparişimi verdim.

10 Günlük içiciyim. Joyetech Eroll ile başladım. Tabii kesmedi, sigara alışkanlığını sürdürmek için doğru seçim değil gibi geliyor bana. (16mg, 4-5ml) Hemen yeni arayışlar başladı. Ego-C, Ovale Elips sonra Evic, Zmax, Provari, yanında Kanger T3 ya da Vivi Nova, Boge bu GG de neymiş ki derken,
Bir dakika dedim.

Evet, e-sigara çok hoşuma gitmiş, hatta elime hiç analog sigara almamışken, gene de kullandığımız sıvılar ve nikotin oranları beni kuşkuya düşürdü.

Ağırlıklı olarak ECF ( E-Cigarette Forum ) ama gene de Google'da yaptığım araştırmalardan ;

Sigarayı bırakan ya/ya da e-sigaraya yeni başlayanlarda görülebilecek semptomlar;

- Başağrısı
- Mide bulantısı
- Uyku hali
- Karın ağrısı
- Kas ağrısı
- Hıçkırık
- Boğaz kuruluğu
- Kaşıntı
- Çarpıntı
- Göğüs ağrısı
- Hapşurma
- Akne sivilce
- Baş dönmesi
- Mide ekşimesi
- Diş kanaması
- Hazımsızlık

Tabii, tıb alanında uzman biri değilim, ama okuduklarımdan çıkarımlarım bunlar. Bu 10 günde benim gözlemlediklerim, boğaz kuruluğu, hafif hapşurma ( ilk gün) oldu. Sizlerinki farklı semptomlar olabilir. Bu, sigarayı bırakmakla da ilgili olabilir, e-sigaraya başlamakla da ilgili olabilir ( PG duyarlılığı - laktik asit vb)
Ya da tamamen mevsimsel geçişlerde rastlanan klasik semptomlar da olabilir. Tabii bir de ECF bilgilerinin 2008'den bu yana olduğunu da unutmamak gerek.
Yeterince tecrübeleri var.

Uzun dönemleri kapsayan, araştırma sonuçları ne yazık ki elimizde yok, sigara gibi uzun bir geçmişi de yok.

Unutulmaması gereken bir konuda kullanılan sıvılar. ABD ve Avrupa'da nispeten daha kontrollü bir üretim varken, burada ne içtiğimizi bilmiyoruz, bir de yasak konusu devreye girince iş iyice kontrolden çıkıyor.

Gene okuduklarımdan anladığım, hem nikotin hem de katkı maddeleri açısından sıkıntı var. Mesela, vanilya içindeki Vanilin de kuşku ile bakılması gerekenlerden.

Nikotin miktarı da tartışılan konulardan, kişiye göre değişmekle birlikte 50-60mg nikotin yetişkin biri için alarm zillerinin çalmasını gerektiriyor.
10-20mg nikotin bir çocuğu öldürebilecek güçte. Tabii burada ne kadar sürede bu miktar nikotinin alındığı da önemli, genellikle bir defada deniyor, ama ???

Önemli bir uyarı da evdeki çocuklar için, renkli kutuları ile çocukların ilgisini çekebilir, lütfen çocuklardan uzak tutun ve mümkünse erişemeyecekleri yerlere koyun. Direk ağız yolu ile almaya kalkabilirler.

Neyse, kendimden örnek vermek gerekirse şu an ;

İçinde tütün aromaları olan 6-11-16mg Joyetech Cam, Cigar ve Capu'ları karıştırarak kullandım. ( PG + VG oran ??? ) kullandım.
?imdi baktım içinde Vanilla extract de varmış :)

Çoook puff luyorum. Ortalama 12mg olsa ( karıştırdığım için ) 0,4ml lik kartuşlarda 6-7ml'yı buluyor. Ancak tam doldurmuyorum, %80 civarı.
Bir de sıkı içici olmama rağmen içime derin çekmem ancak 15-20 puff ta bir oluyor, gerisi duman olarak dışarı. Dudak tiryakisi tanımı beni ne kadar tanımlıyor bilmiyorum ama içime çekme konusunda bu oran çok az.

Ruyan'ın yaptığı araştırmalarda puff'lananın sadece %10'ı nikotin olarak vücuda giriyormuş. -Muş diyorum, çünkü rapora daha bakamadım.

Herhalde, tamamı alınmıyor ki (yüzdeyi bilemem) benim yukarıdaki hesapla 84 mg nikotin yapar ve ben şu anda bu yazıyı yazamaz durumda olmam lazım :)

Geçmişimden kaynaklanan bir nikotin alışkanlığım olduğu için tolore edebiliyorum ama kimseye tavsiye etmem .

Tavsiye edilen ortalama günlük miktar, kişiden kişiye değişmekle birlikte, 18mg nikotin ihtiva edenlerden 2ml

Ne kadar katkı, aroma maddesi az ozlursa o kadar iyi. Türkiye şartlarında daha ne nikotin miktarından eminiz nede katkı aroma oranından ...Ne de kullandığımız cihazların teknik verilerinden. Cartomizer, clearomizer, dripper, mesh sarma durumlarında daha da vahim. Pamuk saran da duydum, aliminyum folyo da.

O nedenle özen ve dikkat diyorum.

Siz de tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

STan

E-Sigara Tecrübeli
Formda ilk mesajım bu konuya olsun.40 yaşındayım.13 yaşımdan beri sigara ve paketi uzvum gibi oldu.Öğretmenim , öğrencilerim bile beni anımsarken akıllarına ilk gelen ders anlatımım ve sigara içişim.Dedelerim, babam hep böyle.Sigaradan vefat edende sağlık sıkıntısı çekende yok üstelik ailemde. Geçen seneye kadar.Hiç bilmeden ve yardım olmadan, formu tanımadan girdim bu işe.Oğlum yüzünden ahir ömrümde bir saat daha fazla geçirsem onunla diye düşünürken üstelik.İkinci el gpriv mod merlin ato.Mod abi basma diye yalvarıyordu resmen, atoyu sardım aktı, yıkadım camı kırıldı.30 ml likit 2 gün gitti.Sonrasında deneme yanılma.Para harcadım mı evet.13 ay boyunca ato, mod, pod, coil, hazır likit, elden netten derken harcadım ancak sigara içerkende bu parayı harcamış olacaktım zaten.Buharlamayı daha çok sevdim.Elim alıştıkça araştırdım beni buraya kadar getirdi işte.Son 3 aydır tek set, teli kendim sarar oldum, likiti kendim yapar oldum.Bunuda çok sevdim.En önemlisi bu sürede günde iki paket uzun malbuş içen ben tek dal sigara içmedim.Benim için en büyük kazanım budur.Damak tadına uygun içimi bulmak şans işi kimi bulur kimi arar durur.Bu platform bulma işini doğru okuma ile kolaylaştırırken kafayıda karıştırabilir bazı zamanlar.Buda kişiseldir kanaatimce.Uzun oldu kusuruma bakmayınız güzel insanlar.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Tepkiler: ayhanst

ScSc

E-Sigara Güru
ESF Hakem Heyeti
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
46 yaşındayım. 18-39 yaş arası 21 yıl ateşliden sonra buhara geçtim. 7 yıldır aralıksız buharlıyorum. DL-MTL yüzlerce cihaz kullandım. Son 2 haftadır smoant PASİTO ile rba sarımda 0.8-1.00 ohm arası MTL kullanıyorum. 60-40 9mg frebase ile mutlu mesut maceraya devam. Sağlık açısından fevkaladenin fevkinde bir formdayım. Tabi son aylarda aktif spor yapmışlığımında katkısı büyük. Diyetisyenime göre metabolizma yaşım 31. Hiçbir şey için geç değildir. ;)

nanometre

E-Sigara Kullanıcısı
Müsadenizle ben de 4.5 dan 5 diyeyim. 45 yaşında birisi olarak. 13 yaşında sigaraya başladım. 32 yıl son 28 yılı bilfiil günde 1 paket sigara içerek geçirdim. Birinciden bafraya, TSK dan İzmir Fuar sigarasına kadar, filtrelisi, filtresizi, sarması, Adıyamanı, Bitlisi, Drumı, sarması sarmalaması hepsini içtim. Tecrübe ettim. En son 3 yıl önce milli ve yerli duygularla kısa tekel 2000 e dönüş yapmıştım ama onun da 1 hafta sonra etiketinde JTİ yazdığını farkedince zaten kıllanmıştım. Geçen kurban bayramında Muğla Ula da kayınvalidelerin evinde gece yarısı sigara bitince kayınbiladerin yedek Nord Poduna sulandım. Bayağı hoşuma gitmişti. Ertesi gün cumartesi günü tabi en son zamların hışmının verdiği gazla, internet falan derken Aydında elden alarak Justfog 601 50 mg salt nic yerli Tribeca buharlamaya başladım. Aradan geçen 70 gün içince elimde 2 tanesi dl 7 tanesi mtl ( 1'i orjinal ) 9 atomizer, 1 tane teleskobik kalem tipi regüle, 1 tane realux mini, 1 pico toplam 3 tane mod envanterimde bulunmakta. Bu arada bir iki tane pod kullandım ama onları eşe dosta sattım. Likit konusunda çalışmalarım devam ediyor. Kendi likitimi demledim ama forum tedarikçileri bana göre uzak ara başarılı. Salt likitten Nbase e geçmeye karar verdim. Hala daha elimdeki saltları %15 civarında seyreletilmiş şekilde tüketiyorum. Kendi tarzıma uygun atomizeri buldum. Elimdeki envanteri en kısa zamanda forum aracılığıyla azaltacağım. 2 ya da 3 tane atomizer kalacak. ( tabiki Spica Pro, Penodat, Troya Mv2 ) doğru ekipmanı çok da uzaklarda aramamak lazımmış. Sağlık açısından kendimi çok daha rahat hissediyorum. Ağzımın tadı yerine geldi. Hele burnum acayip koku almaya başladım. Ama buhara doygunluk konusunda hala daha sıkıntılarım var. Baş ağrısı, keyifsizlik aşırı tüketimden dolayı çektiğim oluyor. Pod konusu beni tatmin etmedi. Çünkü sigarayı bırakmak için e sigaraya başlamadım. Sigara alışkanlığıma alternatif bir alışkanlık ediniyorum. O yüzden e sigarayı zevk alarak içmek istiyorum. Yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem özellikle atomizer konusunda MTL atolarda Türkiye olarak çok başarılıyız. İtalya'da en çok tercih edilen Mtl atolar Türk atoları gibi geliyor bana çünkü en çok review İtalyanlar tarafından çekiliyor ve övgü ile bahsediliyor. Bu forumun kendine has bir ortamı var. Herkes birbirine yardım etmeğe çalışıyor ve olabildiğince dürüst ve samimi davranıyor. Yurtdışından alışveriş yapamayanlar için Türkiye pahalı bir pazar ve internet tedarikçileri de pahalı ve sarf malzemelerinin arkasında durmuyorlar. Size yanlış tel gönderip telefonda "bana ne tel teldir bir şey yapamam" diyebiliyorlar. Buradaki tedarikçilerle yaptığım alışverişlerin hiç birinde sıkıntı yaşamadım. Tavsiyem, burada kalın, birlikte kalın, afiyette kalın! Unutmuşum 13/08/2019 dan beri sigara içtim dersem yalan söylemiş olurum. İki kere sigara içmeye çalıştım iki fırt çekip attım.

Vapour of İzmir

E-Sigara Acemi
Hepsini okuyamadım ama hikayelerin bir kısmını okudum.
Benim hikayeme gelince 35 yaşındayım 1992 Temmuz ayında sigaraya başladım artık hesabı sizde baya bir erken başlamışım yani.Temmuz ayında pederden çalmalar arkadaştan almalar çok geçmedi 3 ay içinde arkadaşlar para biriktirip paket almaya geldi.Okulun arkasında parkın köşesinde derken ağzımıza emzik olmuştu ki zaten hala süt içecek yaştaydık.Yıllar geçip giderken iyice pençesine düştük bu zehirin birde yaşadığımız ortam çok enteresandı lise yıllarında kağıda sarılan değişik zehirler çekmeye başladı bizi karanlığa doğru (bu çok ayrı bir konu kapatalım)Uzun Samsunlar, Maltepeler, Birinciler, yabancılar, aromalı bilmem ne derken 99 yılında liseyi bırakıp çalışma hayatına girince bir ara 3 paket sigara içer olmuşum.Neyse çok uzatmayalım.
2 yıl kadar önce kuzenimde gördüm el bombası gibi bir şey vardı elinde kokusu tadı güzeldi.Duymuştuk ama ilk defa o zaman denedim.Sonra pico+melo3 aldım.Hazır coil sevmedim.Serpent mini ile devam DL derken baktım MTL diye birşey var.Hop bir MTL ato Taifun gt2 sevmiştim aslında keratayı ama dvarw almıştım o daha güzel geldi.O nu alalım bunu satalım derken 2 yıl olmuş ama hala 3-4 günde bir paket sigara bitiriyorum.son bir haftada baya azaldı mesela bugün sabah 1 içtim başka içmedim.Zaten tarihi yazmışım oraya yıl sonuna kadar kesin bırakmış olurum eken olursa kendime hediye alacağım :D

KILIÇ0681

E-sigara Meraklısı
Herkese selamlar, (41 Yaş)
Sigaraya 13.02.1991 tarihinde başladım (13 Yaş) :cry.:
Bu kadar iyi hatırlama sebebim, bir gün önce kuzenimin doğum gününde kız arkadaşımın Parliament tutması ve içime çekmediğim için dalga geçmesi sonrasında; 1 paketi "hii babam geliyor":D:ROFLMAO.: efektleriyle en sonunda içime çekebildiğim tarih olmasıdır.
Tabi kaçak göçek içimlerden sonra, paket taşımaya başlamamız 2 yıl sonrasına denk geldi.
O tarihlerden bugüne kadar Parliament, Marlboro Red, Kısa Camel, Tekel 2000, Tekel 2001, Yeni Harman, Maltepe, Birinci (Son dördü işsiz dönem :D), Marlboro Light, Winston Light, Marlboro Touch Mavi ile devam etti. Şu an yine Winston Slender içmekteyim.
Arada geçen 28 yıl içinde sadece eşimle nişan döneminde söz verdiğim için 6 aylığına bıraktım ve balayının 2.günü; eşim havuzdaki kadını kıskanıp kavga çıkarınca Winston'u kucakladım :mad:
E-sigara ile 2 yıl önce, arkadaşımda gördüğüm Pico Melo Kiti ile tanıştım. Öyle güzel geldi ki, satıcıdaki bütün Hexo-Natura Likit çeşitlerinden aldım. (3mg)
Tabi bunlar yetmedi...
Arkadaşım yeni mod ve ato alınca, Hemen bir mod ve TFV-8 ile baca gibi tütmeye, hobi odamda buhar içinde oturmaya devam ettim.
DL ile günde 10-20ml arası likit tükettim.
Tavsiye üzerine Grande ismi ile pazarlanan, İtalya'dan geldiğini sandığımız ve evyap olduğunu nice sonra anladığımız likitlerle tanıştım.
Bu likitin içeriğindeki maddeler vücudumda alerji yaptı. Avuç içleri ve Ayak tabanları başta olmak üzere, vücudumun en hassas yerleri (!) kabarcıklarla doldu.
Çevremde o kadar insan varken yine gelip beni bulmuştu aksilik işte!:(
Daha sonra aynı markanın Nbaseleri ile evyap yapıp satan bir arkadaş ellerini gösterince anladım ki bunun içeriğinden kaynaklı ve muhtemel bir pg alerjisi...
Bu süre zarfında AliExpress kanalıyla değişik değişik modlar, atolar getirttim ve kullandım.
DL çekimde Pharaoh ve OBS Frost Wyrm atolarının verdiği tadı hiçbirinden almadım. Elimde hala OBS mevcut arada buharlıyorum. Grandeyi bırakıp son dönemlerde Twisted aromalar ile MErck Nbase ile yaptığım likitleri içsem de, MTL için Firebird ato ve Efkar likitleri alsam da, yara ve kaşıntı durumu uzun sürünce bıraktım ve ateşliye geri döndüm.
Son aylarda sigarayı 2 pakete çıkarınca aklıma 1 yıldan fazla ara sonunda yine e-sigara düştü.
Dolaptan OBS atomzerimi ve Tesla Modumu çıkardım CAlipter Cow aromalı likitimi buharlamaya başladım.
Ancak DL çok abartılı gelmeye başladı ve MTL içmeye karar verdim. Özlediğim Efkar Tiryaki tadını da yeniden almak için forumdan Expromizer V4 sipariş verdim ve elimdeki Tesla mod ile kullanmaya başladım.
Farklı markaların tütün aromalarını da alacağım. Umarım bu defa sıkıntısız kullanabilirim.
Ha bu arada henüz 2.günüm, 2 günde toplam 10 ateşli içmemişimdir. Totalde 4ml likit kullandım.
Buradan özellikle yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem, janjanlı meyve vb. fotoğraflarına veya "altta vanilya, üstte çikolata notaları ile bir limon esintisi...":love.: falan gibi edebi açıklamalara kanmayıp, biraz paraya kıyıp kaliteli ve güvenilir insanların tavsiye ettiği likitleri alsınlar. Sağlığımız ucuz değil, hele de kaybedersek...
Umarım sigarayı bırakabilip, gün gelir buharı da bırakırım.
Hepinize selamlar, saygılar...

Hunharca Buhar

E-Sigara Acemi
20 sene atesli silahlar 4 sene önce ego c6 la başladim şu anda mutluyuz 4 mod 4 ato 1 litre likit yuvarlanip gidiyoz bakalim bu işin sonu nereye kadar.

ceash67

E-sigara Meraklısı
53 yaşındayım 4 sene önce buharlı ile tanıştım dl-mtl hazır coil RTA derken 2 sene ateşli ile birlikte devam ettim, sonra 20 gün hiçbirini içmedim ama dayanamayınca Buhara başladım 2 senedir hiç sıgara içmeden devam ediyorum. bazen Mtl ato nazende pod kullanıyorum. Günlük tüketimim 2 mm ve aroma sız likit.
İyi geceler iyi buharlar

• Beğendim
Tepkiler: KILIÇ0681

hakans911

E-sigara Meraklısı
Merhaba,

Süreçte yeniyim. Hem 50 yaş üstü arkadaşlara, hemde yeni başlayacaklara faydası olur ümidi ile yazıyorum.

Yazım biraz uzun olduysa affola,

55 yaşındayım. Sigara ile üniversite yıllarında tanıştım. Ama öncesinde pipo hayatıma girdi. Üniversite yıllarında herkesin elinde bir sigara derste, dışarıda, otobüste, uçakta, sokakta heryerde sigara vardı. Birinci, bafra, ve torbacılarda marlboro .Bana önce itici geldi.

Üniversite de bir hocamız pipo içiyordu. Captain Black. Derste yanımdan geçerken o vanilya kokusu inanılmaz güzel geliyordu. Babamın evde pipoları vardı. Tabii hemen onlara göz koydum ve Captain Black ve Amfora tütün ile ilk tanışmamız.

Ama heryerde pipo da içilmiyor. Arada arkadaşlardan otlanmalar falan. Eve de Babamın asker olan arkadaşında silahlı kuvvetler geliyor. Ondan da arada kaçırdım.

Pipoya iş hayatına girince, işyerindeki kız arkadaşımın hamile olması sebebiyle yanında içemez oldum. Ve tamamen dışarıda ya da başka odalarda sigara içer oldum.

Neyse uzatmadan 3.5 yıl önce kalp krizi geçirdim. Stent takıldı. yoğun bakımda başkalarını görünce bırakmam lazım diyerek bıraktım. Bu yaza kadar sigara içmedim. Spora başladım. Günde 10 bin adım. Hafif ağırlık ve birazda basketbol.

Yazın arkadaşlarımla bir buluşmamızda karşımda sigara içiyorlar. Ben de Puro içeceğim diyip restoran dan cohiba aldım. Ve sonra yeniden sigara girdi hayatıma. Önce az az içemeye başladım. Sonra 2 pakete çıktı.

Bacanağım esigara içiyordu. Hiç özenmemiştim o içerken. Bir iki denedim. Öksürmeye başladım. Çekemedim.

Ama 7 yaşında bir oğlum vardı. Onun büyüdüğünü görmek istiyordum. Kalp hastası olarak günde 6 ilaç içiyordum. Sigaradan kurtulmalıydım.

3 ay önce esigaraya başladım. Foruma da üye oldum. Kaptanın incelemelerini çok sevdim. Sigara da üzerinde yazan değer değil, çektiğiniz hesaplanır diyordu.

Ben de 6 mg ile başladım. Esigaranın hobi tarafı ilgimi çekti. hazır coilden kurtulup tel ve pamuk olayına girdim.

Önce muji pamuk şimdi cotton bacon ( tat farkı var bence,)

Tellerde kanthal a1 ile başlayıp, SS tellere geçtim. TC modunda kullanıyorum şimdi.

3 ayda 5 pod, 4 mod, 4 pod, 6 ato aldım. Yatırım bütçesi biraz şişti. Yolda olanları saymıyorum.

Hazır likit ile başladım. Şimdi Nbase alıp evyapa döndüm. 3-6-15 mg hazırlıyorum. Seyreltme içinde nikotinsiz Nbase alıyorum.

Ato temizliği için ultrasonic cleaner aldım. Gerçekten çok iyi ,Likit demlemede de kullanıyorum.

Youtube dan likit demlemeye bakarken gördüğüm "manyetik karıştırıcı" yaptım. Pek kullanmıyorum çalkalamak daha iyi , birde maktabın ucuna çırpıcı takıp karıştırıyorum. En son kaptanın incelemelerindeki OHW aromalarını demledim.

Atomizerler den en sevdiğim Galaxies oldu. Pod larda ise Pasito.

Hobi kısmını geçersek, Esigara çok ucuzda olabiliyor çok pahalı da. Ama hep şunu düşündüm ayda 900 tl den yılda 10800 tl bu sigaraya veriyorum. Yatırım maliyeti yüksek olabilir ama sonrası o kadar değil bence.

Yazım uzun olduysa tekrar kusura bakmayın.

İyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Tepkiler: dik4gen

KILIÇ0681

E-sigara Meraklısı
Estağfurullah @hakans911 Hakan Bey çok da akıcı anlatmışsınız. Teşekkür ederim.
Öncelikle size ve tüm dostlarımıza sağlık diliyorum. Maliyet hesabınıza ise kesinlikle katılıyorum.
2 gün evvel günde 30-35 dal sigara içerken, bugün henüz 3 sigara içtim ve onlar da yarıda söndürüldü.
Likit ne kadar gitti derseniz; 6mg nikotin ve günü 6ml ile tamamlayacak gibiyim. Çok mudur bilemiyorum.

• Beğendim
Tepkiler: hakans911

hakans911

E-sigara Meraklısı
Estağfurullah @hakans911 Hakan Bey çok da akıcı anlatmışsınız. Teşekkür ederim.
Öncelikle size ve tüm dostlarımıza sağlık diliyorum. Maliyet hesabınıza ise kesinlikle katılıyorum.
2 gün evvel günde 30-35 dal sigara içerken, bugün henüz 3 sigara içtim ve onlar da yarıda söndürüldü.
Likit ne kadar gitti derseniz; 6mg nikotin ve günü 6ml ile tamamlayacak gibiyim. Çok mudur bilemiyorum.

Okuduğunuz için ben teşekkür ederim. Uzun bir yazı oldu, sona doğru biraz kısaltmaya çalıştım.

Bence çok değil 6 mg kullanmanız. Arada bende dozu kaçırıyorum 6-8 ml gibi tüketiyorum. Açıkçası çokta hesaplamıyorum. Sonuçta bu süreçte geçecek, daha az tüketmeye başlayacağız zamanla.

Arada salt da kullandığım için hepsi birbirine karışıyor. Sağlıkta zorlanma yaşamıyorum ,benim için kıstas bu oldu.

Sigara arada içiyorum. Daha doğrusu eve haftada 3 gün gelen bir yardımcımız var, onun adıyaman tütün sarmasından otlanıyorum. Ama tadı o kadar kötü ki 1-2 çekimde söndürüyorum. Sonra tekrar likitime dönüp bu daha güzel diye devam ediyorum. :)

Hedefim, esigara nikotin dozumu 2-3 ay sonra başlayacak şekilde zamanla azaltmak. Ama 2-3 ay hiç hesap yapmayacağım.

İnşallah başarırım.

• Beğendim
Tepkiler: KILIÇ0681

orca73

E-Sigara Tecrübeli
46 yaşındayım. Maalesef ortaokul yıllarında paket taşır olmuştum, yani yaklaşık 30 yıl 1 paket (bazen fazlası) içtim zıkkımı.
Görselden de anlayacağınız üzere 33 ay, 1 gün, 8 saat, ... olmuş ateşli illetini bırakalı :)
Bıraktığım sırada 10tl civarındaydı içtiğim sigaranın paketi.
Yenilere tavsiyem çabuk yılmayın, zorlu bir süreç bu, alternatif moddur-atodur-sarımdır vs deneyin, inanın değecek sonunda. Hangi yüzde ile içerseniz için vg-pg-nic ateşliden kat be kat daha evla!!

hakans911

E-sigara Meraklısı
46 yaşındayım. Maalesef ortaokul yıllarında paket taşır olmuştum, yani yaklaşık 30 yıl 1 paket (bazen fazlası) içtim zıkkımı.
Görselden de anlayacağınız üzere 33 ay, 1 gün, 8 saat, ... olmuş ateşli illetini bırakalı :)
Bıraktığım sırada 10tl civarındaydı içtiğim sigaranın paketi.
Yenilere tavsiyem çabuk yılmayın, zorlu bir süreç bu, alternatif moddur-atodur-sarımdır vs deneyin, inanın değecek sonunda. Hangi yüzde ile içerseniz için vg-pg-nic ateşliden kat be kat daha evla!!
Uygulama güzelmiş, 30000 sigara ve 22.500 tl kardasınız + sağlık

Bundan güzel neden var mı sigarayı bırakmak için ...

• Beğendim
Tepkiler: orca73

blkas

E-sigara Meraklısı
Sigaraya askerde başlamıştım şuan 46 yaşındayım, sigarayı bırakalı 6 ay oldu asla bırakmam diyordum. Elektronik sigarayı önceki yıllarda çok duydum ama hiç araştırmadım nedir ne değildir kafamda sadece pille çalışan ve sade bir buhar veren bir cihaz olarak algılıyordum Sonra bir arkadaşla tanıştım hem sigara içiyor hem e sigara, sordum nedir ne değildir diye likit felan derken herşeyi ögrendim sigarayı bırakmada gayet bana mantıklı geldi. dedim alışkanlık yapan nikotin değilmi birde buna tutun aroması ekledimmi tamam. dedim nasıl alabilirim arkadaş abi ben sana bunu vereyim 1 ay kullan dedi bırakabilirsen seversen sonra almaya karar verirsin Tamam dedim başladım günde bir paket içiyordum 10 taneye düştü sonra 5 sonra 3 sonra 1 ve bir anda bıraktım. Ha şuda var sigaraya bu kadar zam gelmeseydi bırakmazdım:) 10 dişim vardı 5 tane kaldı ve mide bulantısı felan cektim ama bana zararından çok faydası oldu nefesim uykum felan düzeldi, cihaz ne alıyım dedim pod almaya karar verdim çunku 2 ml likit 2 gunde içiyordum tabi 2 ay sonra bu günde 7 ml likit oldu. ogluma bir tane aldım şimdilik gunluk 1 tane sigaraya düşürdü Şimdilik tutun aromalı 6 ml ni. likitle buhar keyfini sevdiğim için içiyorum ve bırakmak istemiyorum ha bırakırmıyım evet bırakırım. Bence Elektronik sigarayı sevmiyenler veya zararsız oldugunu düşünenlerin yüzde 80 bilgisizlikten
Keyifli buharlar

reef1905

E-sigara Meraklısı
Hayatımda sigara içmedim, askerlik sonrası çok nadir nargile içiyordum en hafifinden. Onda tütün var diye etkilenmemek adına 0 mg. likitli elektronik sigara ile duman üflüyorum.

Maksat yeşillik olsun, nargileden daha zararsızdır 0 mg likit diye düşünüyorum...

serkan.

E-Sigara Acemi
40'a birkaç kala ergenlik itibaren 18 sene sigara içtim son 10 yılı günde 2 paket+ üstü oluyordu 5 yıldır da aktif buharlıyorum son 2.5 yıldır da paket almıyorum çok nadir otlanıyorum 1 dal lakin hiç bir etkisi yok bırakmışım,bitmiş bende ama olurda buhar hakkı elimizden giderse bir ama var! çok zor gerçi... etkilerini bıraktıktan 1 yıl sonra çok iyi anlıyor insan...

• Beğendim
Tepkiler: mrbars ve ScSc

keko77

E-sigara Meraklısı
Yaş 43. Bundan 13 yıl önce RUYAN ile elektronik sigara maceram başladı. O zamanlar e-pipe , e-cigar gibi ürünler vardı ve hepsi ile haşır neşir oldum. 1 saatte pilleri biterdi. Ankarada Maltepe pazarı vardır Ankaralılar bilir. 5'li kartuş alırdım. Onları şırıngada sıkıp 10 ml likit elde ederdim ve damlatırdım dandik atomizerlere. Vay be şimdiki cihazlara bakıyorum ve şükrediyorum. Buharınız bol olsun...

so_ozturk

E-sigara Meraklısı
Yaş 43. Bundan 13 yıl önce RUYAN ile elektronik sigara maceram başladı. O zamanlar e-pipe , e-cigar gibi ürünler vardı ve hepsi ile haşır neşir oldum. 1 saatte pilleri biterdi. Ankarada Maltepe pazarı vardır Ankaralılar bilir. 5'li kartuş alırdım. Onları şırıngada sıkıp 10 ml likit elde ederdim ve damlatırdım dandik atomizerlere. Vay be şimdiki cihazlara bakıyorum ve şükrediyorum. Buharınız bol olsun...

13 yıldır düzenli olarak kullanıyor musunuz hocam? Sağlık durumunuz nasıl? Herhangi bir sıkıntı ile karşılaştınız mı?

ScSc

E-Sigara Güru
ESF Hakem Heyeti
ESF Güru
ESF Profesör
ESF Tecrübeli
  • Beğendim
Tepkiler: so_ozturk

BurakN

E-sigara Meraklısı
Yaşım 46. Sanıyorum tam 30 senedir içerim ateşli sigarayı. Yeni geçtim elektroniğe.
Salakmışız bunca sene...

Tepetaklak gönderildi